Futsal

2022.06.13. 10:15

Az NB I. küszöbén a nyíregyházi futsalosok

A Studió Nyíregyháza számára elérhető közelségben van az NB I.-be kerülés.

ML

A kékben játszó hazaiak közül Gyügyei Zoltán négyszer volt eredményes a péntek esti első mérkőzésen

Fotó: Sipeki Péter

A tét nem kisebb, mint a futsal élvonala. Ezért kezdte meg párviadalát az előző szezonban NB II.-es A Studió Nyíregyháza és az NB I.-ben kilencedik TFSE Bestrong. Az osztályozó odavágóját pénteken este a Continental Arénában rendezték. 

Lelkes drukkerek 

Kiegyenlített mezőnyjáték és több hazai helyzet jellemezte az első félidőt. Bejött az a taktika, amit Lovas Norbert szeretett volna. Jó volt a védekezés és eredményesek voltak a kontrák. Jött az első gól, majd igen hamar még két másik. A vendégeknek is adódtak lehetőségeik, ám Szabolcsi Máté, a hazai kapus fogott mint a zöld festék. 

Hatásos lehetett az a vendégöltözőbeli szöveg, mert szépíteni tudtak a fővárosiak. Szerencsére nemsokára jöttek a válaszok. Sőt, a shownak nem volt vége, mert egy üres kapus találattal már a negyedik góljának örülhetett Gyügyei Zoltán és a csapat. Mindenképpen említést érdemel a Szatmári Fanatic, a két csengeri drukker végig szurkolt a mieinknek. Az előny remélhetőleg elég lesz a visszavágóra, amit hétfőn este játszanak a felek.  

Futsal: osztályozó az NB I.-be jutásért, első meccs

A Studió Nyíregyháza–TFSE 7–1 (3–0) 

Continental Aréna, 300 néző, v.: Muhari, Deme. A Studió Nyíregyháza: Szabolcsi – Ladányi, Varga, Gyügyei, Da Silva. Csere: Nagy, Kovács G., Lakatos, Kovács E., Horváth, Hegyes. Edző: Lovas Norbert. 

TFSE-Bestrong: Klicsó – Szabó, Vinicius, Dudás, Anibal. Csere: Haála, Andorka, Sóvári, Szentjóby, Kulik. Edző: Póta Balázs. Gól: Kovács E. (5.), Gyügyei (9., 30., 35., 36.), Lakatos (9.), Ladányi (30.), illetve Lukács (27.) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában