Úszás

2022.07.15. 13:22

Kajakosok, kenusok pályáján fognak tempózni

Nyíregyháziak a nyílt vízi bajnokságon, Dóri már készül Amerikába.

Ezúttal nem pillangón és nem medencében fog úszni Dóri

Fotó: Derencsényi István

Múlt vasárnap még 100 mellet úszott, mégpedig remekül Barna Bianka Dorottya, ezzel járult hozzá a 4x100 méteres női vegyes váltó ezüstérméhez a romániai ifi Európa-bajnokságon. Vasárnap ismét vízbe veti magát, ám nem medencében, és sokkal hosszabb táv vár rá. A Szeged melletti Maty-ér a kajak-kenusok nemzetközi hírű versenypályája. Itt rendezik a nyílt vízi országos bajnokságot, mégpedig a sportcentrum négy versenyzőjének részvételével. 

A fiatal távúszók 

– A nyílt vízi bajnokságon is elindul Bianka, mégpedig a 7,5 kilométeren. Hatházi Dóra is rajthoz áll 10 kilométeren, illetve a két távúszónk, Csernyik Dániel szintén 7,5 kilométeren, míg Lénárt Eszter 5 kilométeren. Bianka amolyan belekóstolásként indul, különösebb elvárás nélkül. – tudatta Urbin Tamás, a Nyíregyházi Sportcentrum szak­ágvezetője és edzője. 


Úgy nézi ki, idén ezen a számára különleges távon lesz az utolsó hazai versenye Hatházi Dórának. A főként pillangóban jeleskedő ifjú hölgy augusztusban már utazik az Egyesült Államokba, ahol a Pullman nevű városban a Washing­ton State University ösztöndíjasa lesz. 

A cél a teljesítés 

– Ennyit egyben még nem úsztam, így aztán nagy kihívás lesz – kezdte érdeklődésünkre Hatházi Dóra. – A napi két edzésnél simán megvan a táv, de nem egyben. Néhány napig gondolkodtam, míg eldöntöttem, hogy végül indulok. Különösebb cél nincs, természetesen szeretném teljesíteni. 
– Amennyiben még jó időm is lesz, akkor az pluszt jelent. Úgy gondolom, egy ilyen táv tejesítése után kétszáz pillét már nem lesz gond leúszni – jegyezte meg Dóri. ML 
 

Hatházi Dóra 
Fotó: Mán László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában