Atlétika

2022.08.16. 09:32

Piros lapot kapott Máté

A nyíregyházi gyaloglót kizárták a müncheni Európa-bajnokságon.

Atlétika. Korán kelt kedden Helebrandt Máté. A Nyíregyházi Sportcentrum háromszoros olimpikon gyaloglója ide legfontosabb napjára ébredt, hiszen a müncheni Európa-bajnokságon ekkor rendezték a 35 kilométeres gyaloglást. A bajor főváros belvárosában kialakított két kilométeres pályán néhány percet csúszott a fél kilencre beígért indítás, mert bemutatták a versenyzőket. A férfiak és a nők együtt rajtoltak.

Miként arról a kontinensviadal előtt Pokrovenszki József tanítványa nyilatkozta elsősorban a tempóját fog figyelni, nem a riválisokra. A férfiaknál huszonhatan vágta neki a távnak. A versenyzőket szurkolók, rezesbanda és dobosok is biztatták. A mezőny fokozatosan széthúzódott, Máté tartotta a tempóját ám csak huszonhárom percig tehette ezt. Öt kilométer után egyszer csak az egyik versenybíró a piros lapot mutatta fel a nyíregyházi versenyzőnek, aki érthetően értetlenül nézte a száma a verseny végét jelentő kártyát. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában