Salakmotor

2022.09.14. 07:00

Ricsi meglepetésekre készül

A Nagyhalászi Speedway Ringen szombaton jön az év versenye, svéd az egyik tartalék az U 19-es Európa-bajnoki finálén.

Ricsi (pirosban) tavalyi első futamában a lenygel Zupinski (kék) nyert a szombati ellenfelek közül Grmek (fehér) a második, míg Bachuber (sárga) negyedikként ért célba

Fotó: Mán László

 Véglegessé vált a mezőny, megvan a startlista. Ez alapján végül hét lengyel vaspapucsos indul majd a Nagyhalászi Speedway Ringen az U 19-es Európa-bajnokság döntőjében. A salakmotoros világ vérkeringésbe jegyzett módon kapcsolódott be a nagyhalászi ovál és érdemelte ki egy ilyen rangos sorozat döntőjének megrendezését.

 

Ismerősök az első futamban

A fiatal vaspapucsosok már trónkövetelők, nagyon sokan igen jegyzett bajnokságokban húzzák a gázt. Elég ha csak a hét lengyel motorosra gondolunk, de jön még három dán, két-két német és svéd, egy-egy szlovén, lett és magyar versenyző. Az utolsó kérdőjel az volt, hogy a három elődöntő hatodikjai közül a lengyel Antoni Mencel mellett ki lesz a másik tartalék. Végül a svéd Gustav Grahn volt a befutó.
A magyar színeket a debreceni Ady gimnázium tizenkettedikese, azaz végzőse Füzes Richárd képviseli Ricsi a szombati első futamában két olyan riválissal is rajtol, akikkel a tavalyi U 19-es elődöntőben az első futamában ugyanezt tette. Akkor a szlovén Anze Grmek és a német Erik Bachuber és a lengyel Karol Zupinski startolt, utóbbi nyert Grmek és Ricsi előtt.Szombaton a harmadik futamban Grmek és Bachuber mellett ismét egy lengyel, Oskar Paluch lesz a rivális. Tavaly végül Ricsinek egy pont jutott az erős mezőnyben. Nem annyi egy évvel ezelőtt a MACEC Kupában, hiszen a szintén halászi versenyen tartalékként végül három ponttal gazdagodott

 

Az eddigi legnagyobb versenye

- Természetesen nagyon várom már a versenyt, ami egyértelműen az eddig legrangosabb megmérettetésem és számomra egy nagy lehetőség. A mezőnyt tagjai közül többekkel már versenyeztem illetve a személyesen ismerem a nyári toruni edzőtáborból. Nagyon erős a mezőny, de szeretnék egy-két meglepetést okozni magamnak és a szurkolóknak egyaránt -így az ifjú vaspapucsos.
Ricsi azt is hozzátette, hogy kedveli a halászi pályát és maximálisan odateszi majd magát. A hónap első szombatján gyakorolt Nagyhalászban, a hét közepén otthon tervez edzést, majd jöhet szombaton délelőtt tíztől a verseny előtti kötelező tréning, délután háromtól pedig a verseny.

 

Salakmotor: U 19-es Európa-bajnoki döntő

A startlista
1   Kacper Grzelak (lengyel)
2   Francis Gusts (Lettország)
3   Mathias Pollestad (Norvégia)
4   Franciszek Karczewski (lengyel)
5   Wiktor Przyjemski (lengyel)
6   William Drejer (Dánia)
7   Damian Ratajczak (Lengyelország)
8   Nicolai Heiselberg (Dánia)
9   Füzesi Richárd (Magyarország)
10  Erik Bachhuber (Németország)
11  Oskar Paluch (Lengyelország)
12  Anze Grmek (Szlovénia)
13  Casper Henriksson (Svédország)
14 Jakub Krawczyk (Lengyelország)
15  Norick Blödorn (Németország)
16  Jesper Knudsen (Dánia)
Tartalékok
17  Antoni Mencel (lengyel)
18  Gustav Grahn (svéd)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában