Frizbi

2022.09.01. 11:22

U-17-es Európa-bajnok lett a nyíregyházi frizbis

Teremi Bercel Zétény szeretne a felnőtt "A" válogatottnak is a stabil tagja lenni.

Fotó: Gazdag Mihály

– Eddig inkább csak amolyan szabadidős tevékenységként tekintettünk a frizbire, de napjainkra már egy önálló sportággá nőtte ki magát – fogalmazott Baracsi Endre,a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke a megyeházán megrendezett csütörtöki sajtótájékoztatón, majd bemutatta a sajtó képviselőinek azt a Teremi Bercel Zétényt, aki a magyar válogatott színeiben nemrégiben U-17-es Európa-bajnokságot nyert a lengyelországi Wroclawban.

A nyíregyházi fiatalemberről kiderült, jelenleg a Krúdy Gyula Gimnázium tanulója, de a frizbizéssel már jóval korábban, az általános iskola alsó tagozatában megismerkedett, mikor az akkori testnevelőtanára behozott egy frizbit a tesiórára.

Az újdonsült Európa-bajnok lapunknak a elmondta, egy frizbimérkőzésen, vegyes csapatokban, 7 hét-hét játékos „feszül” egymásnak, de nem a szó legszorosabb értelmében, hiszen a sportág szabályai tiltják a testi kontaktust, a meccs befejezéséről pedig a csapatok állapodnak meg, eszerint a frizbit játszhatják egy meghatározott játékidőre vagy megszerzett pontra.

Teremi Bercel Zétény a statisztikák alapján a harmadik legjobb játékosnak bizonyult a wroclawi EB-n, ahol a döntőben az olaszokat győzték le.

Mint azt a csütörtöki sajtótájékoztatón megtudtuk, a krúdy-s diák nagy szívfájdalma, hogy létszámgondok miatt megszűnt a nyíregyházi csapat, ezért nem kizárt, hogy egy fővárosi egyesülethez igazol majd és ingázni fog Budapest és Nyíregyháza között.

– Emiatt a lengyelországi Európa-bajnokságra sem tudtam úgy készülni, ahogy szerettem volna, még szerencse, hogy a válogatott el tudott menni a verseny előtt egy közös edzőtáborba – árult el részleteket Teremi Bercel Zétény. Az ifjú frizbijátékos hozzátette, szeretne stabil tagja lenni a felnőtt „A” válogatottnak is, jelenleg a felnőtteknél ugyanis „csak” a „C” keret tagja.

Címkék#Frizbi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában