Röplabda Eb

2022.11.17. 15:43

„Mindegy, milyen ellenfelekkel találkozunk, szeretnénk továbbjutni”

A Fatum-Nyíregyháza saját nevelésű válogatott liberója, Tóth Fruzsina reagált a röplabda Európa-bajnokság sorsolására.

Tóth Fruzsina jövőre is ott lehet a válogatott keretében

Fotó: Földi Imre

Szerdán megtartották a belga, olasz, német, észt rendezésű, 2023-as női röplabda Európa-bajnokság csoportkörének sorsolását. A mieink 2015 óta az összes kontinensviadalon ott voltak, ez lesz zsinórban az ötödik szereplésük. Ezek közül többől is kivette részét Tóth Fruzsina, a Fatum-Nyíregyháza saját nevelésű liberója, akinek jó esélye van bekerülni a következő Eb-keretbe is.

A magyar csapat nem könnyű csoportot kapott, hiszen a házigazda belgák mellett az előző tornán ezüstérmes, világbajnok Szerbia és a szintén élmezőnyhöz tartozó lengyelek mellett Ukrajna és Szlovénia lesz a rivális.

– Azt már most el tudom mondani, mindegy, milyen ellenfelekkel találkozunk, szeretnénk továbbjutni a csoportból – mondta el megkeresésünkre Tóth Fruzsina. – Utána meglátjuk, mire lehetünk képesek. Sok függ a felkészüléstől, hogy éppen milyen formában lesz a csapat, de biztos vagyok benne, hogy mindenki nagyon meg akarja majd mutatni. Nagyon nagy hangsúly lesz a mentális felkészülésen. Nem mondom, hogy könnyű a helyzetünk, mert vannak erős csapatok, például Szerbia és Belgium ellen leginkább élvezni kell a játékot, de lehet esélyünk a továbbjutásra, mert az ukránokat és a szlovénokat jó játékkal megverhetjük.

Minden bizonnyal ott lesz az Eb-n az ugyancsak nyíregyházi Szakmáry Gréta is. A 30 éves játékos szerdán remek produkciót nyújtott az olasz élvonalban. A Cuneo zsinórban harmadszor győzött, Gréta 20 pontot jegyzett a Macerata ellen 3:0-ra megnyert összecsapáson, ezzel a mérkőzés legjobbja volt.

Az Európa-bajnokság jövő augusztus 15-én kezdődik.

A 2023-as női röplabda Európa-bajnokság csoportbeosztása
A-csoport (Belgium): Belgium, Szlovénia, Szerbia, Lengyelország, Ukrajna, MAGYARORSZÁG
B-csoport (Olaszország): Olaszország, Románia, Bulgária, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Svájc
C-csoport (Németország): Németország, Azerbajdzsán, Törökország, Csehország, Svédország, Görögország
D-csoport (Észtország): Észtország, Finnország, Hollandia, Franciaország, Szlovákia, Spanyolország

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában