Röplabda, Fatum-Nyíregyháza

2022.11.23. 13:17

Szívvel-lélekkel kell játszani

A Szent Benedek RA ellen szerezné meg szezonbeli második győzelmét a Fatum.

Mint ismert a Fatum-Nyíregyháza szerződést bontott Leonidasz Gaitanakisz mesterrel. A klub keddi közleménye szerint a nyáron kinevezett görög tréner utódja – ideiglenesen – az eddigi másodedző, Pampuch Csaba lett. A holtszezon során alaposan átalakult a csapat, amely hosszú felkészülés után, nagy reményekkel várta a női röplabda Extraliga rajtját.

Úgy tűnt, jól indul a bajnokság

A MÁV Előre könnyed legyőzésével úgy tűnt, hogy a szabolcsi gárda remekül is kezdi a szezont, pláne miután a pályán az Újpest sem okozott problémát, sajnos azonban utóbb kiderült, hogy a második játszmában rosszul cserélt a hazai csapat, olyan felállással volt fent, amiben nem volt két magyar játékos. A Magyar Röplabda Szövetség emiatt azt a határozatot hozta, hogy a találkozót 3:0 (75:0) eredménnyel az UTE javára írja. Ezt követően hiába utazott győzelmi reményekkel Kaposvárra az együttes, vereséget szenvedett, míg a legutóbbi két fordulóban a Bajnokok Ligája-résztvevő Vasas, valamint az éllovas Békéscsaba ellen is a papírformának megfelelően maradt alul.

Az élet azonban nem áll meg, hisz csütörtökön az extraliga hatodik fordulójában a tabella harmadik helyén álló Szent Benedek Röplabda Akadémia vendégeskedik a Continental Arénában. A Balatonfüred sokak meglepetésre eleddig mindössze egyetlen alkalommal kapott ki, s bár a Fatuménál jóval egyszerűbb volt a sorsolása, azért az Újpestet, az MTK-t, a Kaposvárt és a MÁV Előre csapatát is két vállra fektette. Komoly erőt meríthet abból, hogy Székesfehérváron a padlóról felállva 0:2-es szetthátrányból diadalmaskodott.

És, ha már Szent Benedek, akkor újra képbe kerül Pampuch Csaba, aki egy éve egy betegség miatt ugyancsak a balatonföldváriak ellen ugrott be, s ahogyan már említettük, ezúttal is ő készíti fel a csapatot.

Tűzbe teszem értük a kezem

– Majdnem egy éve 3-2-őt játszottunk a Balatonfüreddel, úgy, hogy akkor alig volt egészséges játékosunk. Most megint adott a feladat, ebben a pár napban igyekszem mentálisan is rendbe tenni a játékosokat. Elmagyaráztam nekik, hogy hazai környezetben szívvel-lélekkel kell játszani, az utolsó pillanatig küzdeni kell, és ha a maximumot nyújtják, akkor annak meg lesz az eredménye. A tudásuk, a képességük megvan a sikerhez, tűzbe teszem értük a kezem. A taktikán ilyen rövid idő alatt túl sokat nem lehet változtatni, de szeretnénk meglepni a Szent Benedeket. Néhány változtatást azért végrehajtottunk Csizmarik Ákossal, akit az ország legjobb statisztikusának tartok. Igyekeztünk olyan taktikát kitalálni, amely eredményre vezethet. Amennyiben ezt a lányok mindannyian betartják, akkor biztos vagyok abban, hogy sikeresek leszünk – mondta Pampuch Csaba.

A hírek szerint több szakemberrel is tárgyal a klub, a tervek szerint az MTK elleni, december 2-i mérkőzésen már az új vezetőedző irányíthatja a csapatot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában