Úszás

2022.12.20. 12:08

Amerikából is érkezett úszó a nyíregyházi versenyre

A Nyíregyházi Sportcentrum szervezésében múlt szombaton és vasárnap az Eismann Nyíregyházi Városi Uszodában rendezték meg a Szabolcs Kupa elnevezésű cikluszáró versenyt.

Hatházi Dóra is rajtkőre állt a múlt hétvégi versenyen

Fotó: Sipeki Péter

A kétnapos, utánpótláskorú sportolóknak kiírt viadalon tizenhat egyesület közel kétszáz úszója vett részt, a házigazda nyíregyháziak mellett megyénkből az ibrányi Magnetic és a Mátészalkai MTK szerepelt a versenyen, érkezett egy külföldi egyesület is, a pozsonyi Orca.

– A verseny összességében és nyíregyházi szempontból is jól sikerült, rengeteg érmet hozott az egyesületünknek – mondta el Urbin Tamás a Nyíregyházi Sportcentrum úszószakág-vezetője. – A kiemelt versenyzőink közül rajhoz állt Hatházi Dóra és Barna Bianka is. Az eredmények az év végi zárást tükrözik, megadták a nívóját az első kétnapos versenynek.

Hatházi Dóra részvétele azért volt különleges, mert a 19 éves úszó az Egyesült Államokban végzi egyetemi tanulmányait. Ha már itthon volt és versenyzett, két versenyszámát, a 200 pillangót és a 200 gyorsot meg is nyerte.

Különdíjak
Legeredményesebb nem nyíregyházi férfi versenyző FINA pontszámítás alapján: Nagy Ádám (Árpád SE), 100 m mell, 672 pont.
Legeredményesebb nem nyíregyházi női versenyző FINA pontszámítás alapján: Bohács Alexandra (Debr. SC. SI), 100 m hát, 625 pont.
Legeredményesebb nyíregyházi férfi versenyző FINA pontszámítás alapján: Csernyik Dániel (Nyíregyházi Sportcentrum), 800 m gyors, 512 pont.
Legeredményesebb nyíregyházi női versenyző FINA pontszámítás alapján: Hatházi Dóra (Nyíregyházi Sportcentrum), 200 m pillangó, 744 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában