Helyi sport

2022.12.14. 09:59

Hat arany, korosztályos csúcs – fantasztikusan úsztak a Bátori Sárkányok

A Bátori Sárkány Úszóegyesület hatodik helyen végzett a szegedi rövid pályás utánpótlás-bajnokságon.

Kaliba Viktor az éremhalmozó tanítványokkal, Antal Dáviddal és Bégányi Ábellel

Korábban beszámoltunk róla, hogy múlt héten Szegeden rendezték meg az úszók ifjúsági, serdülő és gyermek utánpótlás-bajnokságát. A viadalon a Bátori Sárkány Úszóegyesület kiemelkedő eredményt ért el. Az egyesület számos döntős szereplése mellett Antal Dávid és Bégányi Ábel szállította az érmeket. Előbbi 200 és 100 háton, 200 és 100 pillangón, valamint 200 és 400 vegyesen győzött, 50 gyorson második, 100 gyorson harmadik lett, utóbbi 200 pillangón ezüstöt, 100 pillangón bronzot szerzett. A bátoriak 13 döntős helyezéssel zártak, a 10 érem (6 arany, 2-2 ezüst és bronz) az éremtábla hatodik helyére repítette őket.

– Szeptemberben kinéztük ezt a versenyt, erre hegyeztük ki a csúcsformát, mivel ez bajnoki pontrendszerű megméretés, tehát volt tétje – fogalmazott az egyesület edzője, Kaliba Viktor. – Azt akartam, hogy most ússzák a legjobbjukat, ami kilencven százalékban sikerült. Reális eredmények születtek, hoztuk azt, ami a ranglista alapján várható volt. Ennek nagyon örülök. Nagyon jó verseny volt, az éremtáblázaton hatodikak lettünk és sikerült egy korosztályos csúcsot úsznunk száz pillangón. Antal Dávid épp egy nyíregyházi úszó, Cserfalvi Olaf rekordját javította meg. Fárasztó viadalon vagyunk túl, de a gyerekek ügyesek voltak nagyon, kiváló időket, egyéni csúcsokat úsztak.

A bátoriak hétvégén Kecskeméten zárják az évet.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában