Röplabda, Fatum-Nyíregyháza

2022.12.20. 14:14

Idegenben is otthon a Nyíregyháza

Csehországban szerepel a Fatum, amely a nemzetközi párharc mindkét összecsapását idegenben vívja.

A jó védekezésre Prostejovban is nagy szükség lesz.

Fotó: Sipeki Péter

A cseh VK Prostejovval találkozik a Fatum-Nyíregyháza a női röplabda Challenge Kupa főtáblájának 1. fordulójában. A párharc érdekessége, hogy a szabolcsi klub lemondott a pályaválasztás jogáról, így mindkét mérkőzést Csehországban játsszák, ráadásul két egymást követő napon, szerdán és csütörtökön.

A cseh éllovashoz utaznak

Az olmützi klub tizenegyszeres cseh bajnok, tízszeres kupagyőztes és egy alkalommal a Mevza Kupát is elhódította. Jelenleg hazája bajnokságának élén áll, a harmadik számú európai kupasorozat selejtezőjében pedig kettős győzelemmel búcsúztatta az osztrák ATSC Kelag Klagenfurtot, idegenben 3:1-re, míg otthon 3:0-ra győzve. A nyírségi egyletnek önbizalmat adhat, hogy legutóbb 3:0-ra múlta felül az Újpestet, ezzel bejutva a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.       

– A Prostejov nagyon jó ellenfél, de nem verhetetlen. Vezetik a bajnokságot, jó formában vannak, és jó játékosaik vannak, de nem feltartott kezekkel utazunk Csehországba, szeretnénk ott is a szombatihoz hasonlóan jó teljesítményt nyújtani, és jó eredményt elérni – mondta Tomás Varga vezetőedző.

A csehek szerint annak ellenére is a Fatum a továbbjutás esélyese, hogy mindkét összecsapást a prostejovi oroszlánbarlangban játsszák. A hazai csapat keretét többnyire cseh válogatottak és brazil idegenlégiósok alkotják.

Nincs vesztenivalójuk

– Bár a nyíregyháziaknak ma már nincsenek olyan rendkívüli ambícióik, mint néhány évvel ezelőtt, azért a játékoskeretük még mindig nagyon erős, élükön a korábban az olasz bajnokságban is megforduló Yagmur Karaogluval. Nincs kétségem afelől, hogy két nagyszerű mérkőzést láthat majd a nagyérdemű. Nincs vesztenivalónk, győzni akarunk – nyilatkozta a cseh klub honlapján Miroslav Cada, a hazaiak trénere.

A Challenge Kupában a nemzetközi eredményszámítás az érvényes, tehát 3:0-s és 3:1-s győzelem esetén a győztes három pontot, míg a vesztes nullát kap. 3:2-s eredmény esetén a pontnyereség kettő az egyhez arányban oszlik el és az jut tovább, aki a két mérkőzésen több pontot szerez. Döntetlen esetén a visszavágót az aranyszett dönti el.

Kérdéses Karaoglu játéka

A Nyíregyházát érintő negatívum, hogy továbbra is kérdéses a már említett Karaoglu játéka, aki az Újpest elleni mérkőzést derékproblémák miatt hagyta ki. Viszont pozitívum, hogy a 2022-es év  legjobb női röplabdázójának választották Lettországban Anija Jurdzát.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában