Labdarúgás, emléktorna

2022.12.30. 11:17

Lázár Bencére emlékeztek

A Kecskeméten megrendezett öregfiúk emléktornán a labdarúgó korábbi csapatai mérkőztek meg.

Volodimir Ovszijenko védi Kenesei Krisztián lövését.

Fotó: Koncz Marton

Hosszú kényszerszünet után rendezték meg újra a Lázár Bence-emlékgálát, melynek célja, hogy a fiatalon elhunyt labdarúgó által tervezett, de halála miatt a családja által megvalósított alapítvány számára gyűjtsenek. A szervezet küldetése, hogy felhívják a figyelmet a leukémiában szenvedők és családjaik támogatására.

A Szpari is pályára lépett

Az eseménynek a kecskeméti Messzi István Sportcsarnok adott otthont december 29-én, csütörtökön. A nyolc csapatos tornán Bence nevelőegyesületei, NB I.-es és NB II.-es klubjai, valamint a menedzserirodája és a Magyar Öregfiúk Válogatott vett részt, míg a gálaprogramban a Magyar Művészválogatott, az olimpikonok csapata, a Sport TV és a Újpest Futsal Club által életre hívott jótékonysági egylet szerepelt.

A Szatke Zoltán vezette Nyíregyháza volt NB I.-es, NB II.-es játékosokkal érkezett. A Szpari öregfiúk csapatát Ovszijenko Volodimir, Márton István, Göncz Bertalan, Kosán István, Illés Gyula, Hegedűs Tibor, Minczér Tibor, Homann Richárd, Ádámszki Róbert, Törtei Tamás, Szabó Attila, Nagy Sándor és Bajzát Péter alkotta.

Élmény volt Bencével játszani

A szabolcsiak bár az első csoportmeccsükön kétszer is vezettek, végül 3–2-re kikaptak a Magyar Öregfiúk Válogatottól. A második mérkőzésen a többek között Czvitkovics Pétert és Juhász Rolandot is a soraiban tudó F-GROUP Menedzseriroda 4–1-re győzött a Nyíregyháza ellen, míg az utolsó találkozón 5–1-re nyert a Spartacus a Lajosmizsével szemben.

– Egy remek embert ismertem meg Lázár Bence személyében, amikor hozzánk került. Voltak közös ismerőseink, így hamar egymásra hangolódtunk. Játszani is élmény volt vele, full profi volt minden tekintetben. Sajnos ma már nincs köztünk, a többiekkel azonban mind a mai napig tartjuk a kapcsolatot – mondta el a Kecskeméti Televízió kamerái előtt Ovszijenko Volodimir, a nyíregyháziak kapusa, aki 2015-ben játszott együtt Bencével.

A tornát egyébként, amelynek végeredménye ezúttal a legkevésbé volt fontos, a Kecskemét csapata nyerte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában