Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

2023.02.04. 12:31

Nem tudtak erősek maradni

A Kisvárda vezetőedzője, Bakó Botond és a csapatkapitány, Karnik Szabina értékelte a Fehérvár elleni találkozójukat.

Fotó: Kricskovics Antal

Jó formában utazott Székesfehérvárra a Kisvárda Master Good SE, így okkal bizakodott, hogy pontot, vagy pontokat tud szerezni a pénteki bajnoki mérkőzésen.

Remekül is alakult a találkozó, a szabolcsiak akarata érvényesült az első félidőben, jól megszervezett védelmükből, lerohanás gólokkal magabiztos előnyre tettek szert az első félidőben. Fordulás után azonban szinte minden megváltozott, Bakó Botond csapata mindössze öt gólra volt képes, a hazaiak ledolgozták hátrányukat, a hajrában pedig a maguk javára fordították a mérkőzést.

– Harmincöt percig nagy mértékben azt történt, amit szerettünk volna, amit elterveztünk. Megállítottuk a Fehérvár betöréseit és a beálló játékát, könnyű gólokat lőttünk. Ebből hétgólos előnyt alakítottunk ki. Aztán az addigi stabilitásunk, mind védekezésben, mind támadásban megtorpant. Fellazult a védekezésünk, elmaradtak a megállító szabálytalanságok és a beálló körüli védekezésünk sem volt megfelelő. Támadásban sok labdát eladtunk és néhány ziccert is elhibáztunk. A kulcsmomentumokban nem tudtuk megállítani a lejtmenetet és a cserék sem hoztak lényeges változást. Az előző mérkőzésekkel ellentétben ezúttal nem tudtunk erősek maradni mentálisan. Túl nagy volt az előnyünk, ahhoz, hogy ez a mérkőzés így érjen véget. Kontrollálni és uralni kellett volna végig, sajnos nem sikerült – értékelte a találkozót Bakó Botond, a Kisvárda vezetőedzője.

– Azt gondolom, hogy saját magunkat vertük meg. Nagy előnnyel jöttünk ki a második félidőre, talán azt gondoltuk, hogy ez a meccs már meg is van. A második félidőben nem tudtunk koncentráltak maradni, védekezésben pedig elmaradtak a megállító szabálytalanságok és nem volt senki, aki a nehéz pillanatokban megtolta volna a szekeret. Nagyon sajnálom ezt a két pontot, mert hetek óta jól dolgozunk, jól megy a csapat, ez most kártyavárként omlott össze egyik pillanatról a másokra – fogalmazott a mérkőzéssel kapcsolatban a csapatkapitány, Karnik Szabina.

Nincs azonban sok idő a sebek nyalogatására, fel kell emelniük a fejüket, mert jövő szombaton már az edzőváltás óta egyre jobb formát mutató MTK vendégei lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában