Labdarúgás, Cipőraktár Kupa, Nyírbátor SE

2023.02.14. 10:55

Tornagyőztes a Nyírbátor

Véget értek a Cipőraktár Kupa felsőházának küzdelmei

Erdei Zoltán (labdával) játékos-edző csapata megállíthatatlan volt

Fotó: Dodó Ferenc

A korábbi évekkel ellentétben a vármegyei igazgatóság ezúttal nem szervezett felkészülési tornákat, így a műfüves pályákkal rendelkező klubok – Csenger, Gyulaháza, Nyírbátor – összefogtak, ennek eredményeként hívták életre a Cipőraktár Kupát, melynek során hat héten keresztül mérkőztek a csapatok. 

Tizenegy vármegyei első osztályú egylet választotta ezt a lehetőséget, közülük a végső győzelmet a B csoportot megnyerő Nyírbátor szerezte meg. Erdei Zoltán játékos-edző csapata a döntőben a Kállósemjént győzte le, mégpedig egy fordulatos, gólgazdag meccsen, 6–4-re.

Megvolt a tartás a csapatban

– A felkészülésünk első fele nagyon jól sikerült, aztán sajnos volt egy olyan hetünk, amikor folyamatosan jöttek a sérülések, de szerencsére csak egy-két kisebb probléma volt – értékelte az elmúlt heteket a játékos-edző. – A Cipőraktár Kupa minden mérkőzése jól sült el. Nagyon örülünk a tornagyőzelemnek, bár a jelek előzetesen nem erre utaltak. A döntő sem éppen úgy kezdődött, hogy majd mi kerülünk ki belőle győztesen, hiszen figyelmetlenségből, majd büntetőből kaptunk gólokat, így a Kállósemjén hamar 2–0-s előnyre tett szert. Mindezek ellenére az első félidőben játszottunk jobban, ezért is sikerült megfordítanunk a meccset. Az, hogy nyertünk, nagyon jól mutatja, hogy mekkora tartás van a csapatban. Örülünk ennek a tornagyőzelemnek, de persze tisztában vagyunk azzal, hogy a bajnokság az egy teljesen más kávéház.

Folytatódik a pontvadászat

A Nyír-Wetland Vármegyei I. osztályú bajnokság február 18-án folytatódik, a tizenhatodik forduló során a kilencedik helyen telelő Nyírbátor az egyik nagy riválisa, a Tarpa otthonába látogat. 

Cipőraktár Kupa: felsőház, helyosztók
Döntő
Nyírbátor–Kállósemjén 6–4 (4–2)
Gól: Pálvölgyi 2, Nógrádi, Medve, Seres, Nagy, illetve Hamza, Lakatos, Bodnár, Páll.

3. helyért
Kemecse–Nyírmeggyes 3–2 (2–1)
Gól: Ádám 2, Hokk, illetve Batizi, Pócsi.

5. helyért 
Csenger–Újfehértó nem játszották le

7. helyért
Balkány–Vásárosnamény 2–4 (0–1)
Gól: Kerecsen, Mocsár, illetve Deskó, Újvári, Orosz, Szabó.

9. helyért
Nyírbéltek–Nagyecsed 7–3 (2–1)
Gól: Fleisz 4, Scheibli, Szabó, Jónucz, illetve Urbin 2, Somlyai.

11. helyért
Mándok–Nyíradony 5–0 (2–0) 
Gól: Pataki 2, Baglyos 2, Matyi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában