Amerikai foci

2023.02.21. 16:19

Újraszervezett bajnokságra készülnek a Spártaiak

A Levelek Spartans az áprilisban rajtoló Divízió I.-es bajnokságban szerepelnek majd.

Nagy csaták várnak a fehér mezes Spártaiakra

Fotó: Marek Findrik

Az új év nemcsak új reményeket, hanem újraszervezett bajnoki rendszert is hozott a hazai amerikaifutball-életben. Az eddigi három osztály helyett már csak kettőben versengenek a csapatok. Többen felléptek az élvonalnak számító HFL mezőnyébe, a Divízó I. pedig a korábbi Divízió II. csapataival, így többek között a Levelek Spartansszal egészült ki.

A Spártaiak néhány hete meg is kezdték a felkészülést. Mint ismert, a két éve alakult együttes az előző idényben már meghatározó tagja volt bajnokságának és az elődöntőben fejezte be a szereplését.

– Voltak távozók, néhányan egyetemre mentek tanulni, de a tavalyi magot nagyjából egyben tartottuk és a toborzásnak köszönhetően vannak érkezők is – árulta el a csapatot vezető Szépe József. – Nem vagyunk túl sokan, de az eddigi, huszonöt-harminc fős keretet idén is ki tudjuk majd állítani. Újdonság, hogy a terveink szerint áprilistól már Nyíregyházán edzhetünk, ettől azt reméljük, hogy nagyobb utánpótlásbázist alakíthatunk ki.

Már el is készült a bajnokság sorsolása. A Spartansnak az alapszakaszban a Keleti csoport első három helyének valamelyikén kell végeznie, hogy a rájátszásban folytathassa majd szereplését. A leveleki együttes öt mérkőzéséből hármat hazai pályán játszhat.

– A Dabassal kezdünk április közepén, első ellenfelünknél az a kérdés, hogyan alakulnak a kölcsönadások, mennyi visszajátszója lesz a HFL-ből. Hazai pályán játszunk a DEAC-cal, amely eddig is Divízió I.-es csapat volt. Találkozunk a korábban is velünk egy osztályban szerepelt Diósddal, mely amerikai edzőgárdával dolgozik, évről évre fejlődik. Megyünk a HFL-es Titans fiókcsapatához, a Jászberényhez, az alapszakasz végén pedig összecsapunk a Budapest Cowbell második gárdájával, amelyben valószínűleg szintén lesznek visszajátszók. A bajnokság jelentős átalakulása miatt egyelőre nem tudjuk felmérni az erőviszonyokat – összegzett Szépe József.

Mint a vezető elmondta, a felnőttcsapat mellett az utánpótlást is építi az egyesület, idén szeretnének az U19-es együttes fejlesztésére is még jobban ráfeküdni.

Divízió I., Keleti csoport
A Levelek Spartans sorsolása
04.16.: Dabas Sparks–Levelek Spartans
04.29.: Levelek Spartans–DEAC Gladiators
05.13.: Levelek Spartans–Diósd Saints
05.28.: Wolverines–Levelek Spartans
06.10: Levelek Spartans–Budapest Cowbells 2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában