Atlétika, 49. Fedettpályás Országos Bajnokság

2023.02.17. 14:51

Vb-szemüvegen keresztül is nézni kell a fedettpályás ob-t

Forrás: atletika.hu

A hétvégi 49. Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságra készülnek az atléták. Ennek kapcsán Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége.
– A nyíregyházi helyszín tavaly már bizonyított. Csúcsok sora dőlt meg. Erre számítunk ezúttal is, de ne feledjük, a fókusz a nyári szabadtéri világbajnokságon van – idézett a beszélgetésből a szövetség honlapja.
Gyulai Miklós elmondta, a szakmára van bízva, hogy kik indulnak a nyírségi megyeszékhelyen, hiszen a formaidőzítések a vb-kvalifikációra lettek kihegyezve.
– Ha 25-30 között lesz a hazai rendezésű világbajnokságon induló magyar atléták létszáma, akkor elmondhatjuk: minden idők legnagyobb magyar csapata vesz részt atlétikai vb-n – tette hozzá a sportvezető, aki ugyanakkor kiemelte: azon dolgoznak, hogy a kvótát szerző hazai versenyzők közül minél többen minimum egy körön túljussanak, azaz elődöntőbe kerüljenek a budapesti vb-n. 
–Ez lebeg a szemünk előtt, és emiatt lehet egy-két hiányzó Nyíregyházán, a fedettpályás magyar bajnokságon, amelyet majd a törökországi fedett Eb követ majd.
A műsorban elhangzott, a Nemzeti Atlétikai Központ májusra készül el, és a vb-t szervező cég, valamint a MASZ arról egyeztet, hogy a szabadtéri magyar bajnokság tesztversenyként funkcionálhat majd a világbajnokságnak otthont adó létesítményben.
– Tudomásom szerint a legtöbb munkafázis 90 százalékos szinten van már most, de több olyan része is van az előkészítésnek, amely százszázalékos – számolt be a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.
A vb-t augusztus 19. és 27. között rendezik meg,  a budapesti Nemzeti Atlétikai Központban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában