Kosárlabda

2023.03.12. 09:08

Bosszantó vereséget szenvedett a NYÍKSE

A férfi kosárlabda NB I./B-ben szereplő nyíregyháziak hazai pályán kaptak ki a rengeteget büntetőző Dunaharasztitól.

A fehér mezes nyíregyháziak hazai pályán szenvedtek vereséget

Forrás: klub

Fotó: Kover Timea

Az elmúlt hetekben több jó meccset is játszó NYÍKSE új légiósával, Joe Prophettel a soraiban várta a Dunaharaszti elleni hazai mérkőzést. Hozzá kell tenni, hogy az amerikai játékos csak egy edzésen volt túl a társaival, így nem lehetett tudni, mire lehet tőle számítani elsőre. Utólag megállapítható, hogy – noha még nem a legjobb formájában játszott –, mutatott olyat, amivel erőssége lehet majd a csapatnak.

A nyíregyháziak egyébként remekül kezdtek, gördülékenyen támadtak, és mindenben felülmúlták ellenfelüket az első negyedben. A másodikban aztán folyamatosan büntetőket dobhatott a vendégalakulat, ráadásul távolról is betalált, így lassan ugyan, de fogyott a kilencpontos előny. Cvijin és Prophet állította el a vérzést, ám a nagyszünetre már csak kettővel vezettek a hazaiak.

A harmadik negyed hasonlóan folytatódott, a DMTK idővel átvette a vezetését, de ellépni nem tudott, így izgalmas negyedik etapra lehetett számítani. Az Gáspár triplájával kezdődött, ezután azonban egyre inkább kicsúszott a meccs a NYÍKSE kezéből, aminek több oka volt. A nyíregyháziak sajnos nem dobtak jól, elsősorban a hármasokat értékesítették rossz százalékkal, és az sem segítette a helyzetüket, hogy a Dunaharaszti mindenért büntetőt dobott. Ítéltek sportszerűtlent Végsőre, a találkozó hajrájában Brane Savicot reklamálásért kiállították, míg a másik oldalon többször is néma maradt a síp a palánk alatt. Végül 23–35 lett a büntetőarány, a vendégek ráadásul hatékonyan dobták ezeket, összesen 31 pontot büntetőből szereztek.

Az utolsó két-három percben már csak futott az eredmény után a NYÍKSE és kapkodott, nem volt valós esélye fordítani. Az alapszakaszból még két forduló van hátra, a nyíregyháziak március 24-én a SMAFC-ot fogadják.

Brane Savic, a NYÍKSE vezetőedzője: – Jól kezdtük a mérkőzést, az első negyedben jól működött a védekezés és a támadás is, viszont a második negyedtől kicsit alábbhagyott a lendület, így fel is zárkózott a vendégcsapat. A második félidőt is gyengén indítottuk, a vendégek ettől még jobban fellelkesedtek. Új játékosunk is csak szerdán érkezett a csapathoz, ezért még nem szokott össze teljesen a fiúkkal. A mérkőzés második félidejében – de főleg az utolsó negyedben – sajnos a játékvezetők az egyértelmű faultokat sem akarták megfújni, és nem ugyanúgy viszonyultak a két csapathoz. Nem szoktam a játékvezetéssel foglalkozni, hamarabb veszem elő a saját játékosaimat, mint hogy reklamáljak, de a mérkőzés vége felé már minősíthetetlen volt több ítélet is. Gratulálok az ellenfél csapatának a győzelemhez.

Kosárlabda: férfi NB I./B, Zöld-csoport
NYÍKSE-Szegfű Bútor–Dunaharaszti MTK 67–79  (23–14, 19–26, 16–23, 9–16) 
NYÍKSE: Végső 6, Vida 7/3, Cvijin 12/3, Gáspár 11/3, Asztalos 6. Csere: Prophet 9, Kurucz 4, Skorcov 10, Tisza 2, Földesi, Verba. Vezetőedző: Brane Savic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában