Kosárlabda

2023.03.04. 10:06

Súlyos vereségbe szaladt bele a NYÍKSE

A férfi kosárlabda NB I/B Zöld-csoportjában szereplő NYÍKSE-Szegfű Bútor 86–53-ra kikapott a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia vendégeként.

Asztalos István (15) jól játszott, de csapata így sem tudta megszorongatni a székesfehérváriakat

Forrás: Hunbasket

A sereghajtó NYÍKSE pénteken a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia vendégeként próbált feljebb zárkózni a tabellán. Az eddigi eredmények alapján volt esély a jó mérkőzésre, hiszen a két csapat korábbi összecsapását csak hat ponttal nyerték meg a fehérváriak, akik egyébként szintén a tabella alsó feléhez tartoznak.

A nyíregyháziak tudósításából kiderül, hogy a napokban amerikai légióst igazoltak, ám az útlevelével gondok adódtak, így még nem áll az együttes rendelkezésére.

Ez persze nem lehet oka a borzasztó vendég kezdésnek, ami alaposan rányomta a bélyegét az egész találkozóra. A hazaiak villámgyorsan elléptek tíz ponttal és az első negyed második felében is növelték előnyüket. A NYÍKSE-nél szinte csak Asztalos István volt képes kosarat szerezni. Nyíregyházi eladott labdák, székesfehérvári hárompontosok és gördülékenyebb hazai támadójáték jellemezte a meccset. A nagyszünetre lényegében eldőlt a mérkőzés (40–18).

A fordulást követően is a DKKA jött ki jobban az öltözőből, a harmadik etap derekán már 37 pont is volt a különbség. Brane Savic alakulata innentől támadásban eredményesebb volt, mint korábban, de ez jelentősen nem befolyásolta a játék képét.

A NYÍKSE így továbbra is a tabella utolsó helyén áll. Az alapszakaszból még három meccse van a csapatnak, amely legközelebb március 10-én, hazai pályán játszik a Dunaharasztival.

Kosárlabda: férfi NB I/B, Zöld-csoport
Dávid Kornél Akadémia–NYÍKSE-Szegfű Bútor 86–53 (21–8, 19–10, 28–20, 18–15)
NYÍKSE: Végső 7/3, Cvijin 2, Gáspár 2, Skorcov 5/3, Asztalos 21/6. Csere: Vida 10/3, Verba 3/3, Tisza 3/3, Kurucz, Földesi. Vezetőedző: Brane Savic.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában