Salakmotorozás

2023.03.13. 10:24

Vaspapucsos világsztárok nagyhalászi tréningjei

Kedden és szerdán ingyenes edzéseken húzzák a gázt a lengyel ekstraligás csapat sztárjai.

Az ausztrál Max Fricke is szórni fogja a salakot a nagyhalászi oválon

Fotó: HWphotography

A tavasz közeledtének jele, hogy megpezsdül az élet a Nagyhalászi Speedway Ringen. A salakmotorozás hazai ékszerdoboza ébredezik a tavalyi szezon után, igaz az élet eddig sem állt meg és a rendszeres karbantartás eredményeként akár már a hét végén rangos versenyt rendezhetnének, ám kedden és szerdán már nagy mozgás és száguldozás lesz az oválon. 

Nem is akármilyen vaspapucsosokkal. A Lengyel GKM Grudziadz együttese kétnapos edzőtáborozásra érkezik  a salakmotoros világban már jegyzett pályára. A vendégek vezéregyénisége az a huszonhat esztendős ausztrál Max Fricke, aki hazája színeiben világbajnoki címet szerzett. Hét esztendje U21-es világbajnok volt és már abban az évben bemutatkozott a Grand Prix mezőnyében és többször nyert nagydíjas futamot, tavaly például Varsóban végzett az élen. Az idei szezonban  az angol ligában a Leicester, a lengyel Ekstraligában a GKM Grudziadz csapatát erősíti. 

Az ausztrál mellett a lengyel csapat tagja  Mateusz Szczepaniak, Kacper Lobdzinski és Norbert Krakowiak, utóbbi páros Európa-bajnokságon állhatott már dobogóra. Az orosz származású Gleb Chugunov felesége lengyel, így már lengyel színekben húzza a gázt. Ő is felvértezte már magát GP-versenyek rutinjával és világbajnoki éremmel is büszkélkedhet. Szintén az együttes tagja a háromszoros vilgbajnok dán Nicki Pedersen és honfitársa Frederik Jakobsen, ők nem jönnek.

A remek motorosok kedden és szerdán 10-14 óra között edzenek a nagyhalászi pályán. A tréningek nyilvánosak és ingyenesek, akit érdekel igazi nagyágyúk gyakorlást láthatja. 

 A GKM Grudziądz motorosai  otthon a 8000 férőhelyes Żużlowy w Grudziądzu Stadionban versenyeznek. A csapat jelenleg az Ekstraligában versenyez, és egyszer nyert bronzérmet a Team Speedway lengyel bajnokságban. Ebben a klubban versenyzett 1997-ben a tizenháromszoros magyar bajnok Adorján Zoltán.  

Ami a települést illeti, Grudziądz járási jogú város Lengyelországban, a Kujávia-pomerániai vajdaságban a Visztula mentén. A Balti-tengertől jó száz kilométernyire található város lakosainak száma 99 003, a vajdaságon belül a negyedik legnagyobb település, Lengyelországban a negyvenedik helyet foglalja el. (Forrás: Wikipédia) 

 

A GKM Grudziądz versenyzői

 

 

 
 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában