Kosárlabda, NB I/B, NyíKSE-Szegfű Bútor

2023.04.28. 12:18

Elvesztette első párharcát a NyíKSE

Alulmaradt a Bonyhád ellen a NyíKSE-Szegfű Bútor, a Kecskemét U23 ellen folytatják.

Nagyot küzdött a sötét mezes NyíKSE

Fotó: MKOSZ

Idegenben zárta az alsóházi rájátszás első párharcát a NyíKSE-Szegfű Bútor az NB I./B zöld csoportjában. A két győzelemig tartó széria 1–1-ről folytatódott, így idegenben kellett volna kiharcolni, hogy a második körben a kilencedik-tizedik helyért küzdhessen a csapat.

Fordulatos meccset játszottak

A fogadkozás ellenére szörnyen kezdte a mérkőzést a szabolcsi gárda, ráadásul Asztalos István is hamar begyűjtött három személyi hibát, így az első tíz percet követően 28–12 köszönt vissza az eredményjelzőről. A második játékrészben megfordult a játék képe, a végül 32 pontig jutó Tisza Bálint mellett Cvijin Patrik is hasznosan játszott, így a nagyszünetre látótávolságon belül került a vendég alakulat. A harmadik felvonást egy 7–0-s futással indította a hazai csapat, majd Tisza vezetésével megkezdte a felzárkózást a NyíKSE, amely egészen öt pontra közelítette meg riválisát. Az utolsó tíz perc egy Asztalos duplával indult, majd Tisza kettő plusz egyes betörését nem sokkal később újabb két büntetővel toldotta meg, ezzel átvette a vezetést vármegyeszékhelyünk egyesülete. Sőt, három perccel a vége előtt már öt pont volt Brane Savic tanítványainak az előnye, a házigazda ellenben nem adta fel, így két gyors triplával fordított a Bonyhád. Innentől sajnos görcsössé vált a vendég egylet, ez pedig a vereséget, ezzel együtt pedig a párharc elvesztését jelentette.  A NyíKSE-Szegfű Bútor így a tizenegy-tizenkettedik helyért folytathatja a Kecskemét U23-as csapatával szemben. Az ugyancsak két sikerig tartó párharc idegenben kezdődik, a cél az utolsó hely elkerülése.

Két tripla döntött

– Gratulálok a hazai csapatnak nagyot harcoltak, megérdemelten nyertek – nyilatkozta a lefújást követően Brane Savic vezetőedző. – A szezon során próbáltam megérttetni a srácokkal, hogy energia nélkül nem lehet játszani. Sajnos azonban ismét így kezdtük a meccset, de pozitívum, hogy legalább vissza tudtunk jönni. Ez éppen azért sikerült, mert sokkal nagyobb energiával kezdtünk el kosarazni. Két perccel a vége előtt vezettünk öt ponttal, kihasználhattuk volna, hogy az ellenfél bónuszban van. Lehetett volna használni a faultokat,  ennek ellenére végignéztük, ahogyan kapunk két triplát. Nyílván innentől kezdve az ellenfél került nyeregbe és ezzel már nem tudtunk mit kezdeni a folytatásban. Sajnálom, mert ha megnyerjük ezt a meccset az teljesen más szemszögbe állítja az egész szezont. 

Kosárlabda: NB I/B, alsóházi rájátszás
Bonyhád–NyíKSE-Szegfű Bútor 83–79 (28–12, 18–26, 19–22, 18–19)
Bonyhád, Városi Sportcsarnok, v.: Vadász (Földi, Utasi). 
NyíKSE: Végső 8/6, Gáspár 5, Vida 2, Asztalos 10, Skorcov 5. Csere: Tisza 32/12, Cvijin 9/3, Kurucz 5/3, Földesi -, Verba 3/3. 
Vezetőedző: Brane Savic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában