Kosárlabda, NB I./B., NYÍKSE-Szegfű-Bútor

2023.04.26. 12:04

Harcos mérkőzésen győztek

Kiegyenlítette a Bonyhád elleni párharcot a NYÍKSE-Szegfű Bútor.

Fotó: Klub

Nagy várakozással tekintett az alsóházi rájátszás Bonyhád elleni párharcának második mérkőzésére a NYÍKSE-Szegfű Bútor csapata, amely a széria első mérkőzésén tizennégy pontos vereséget szenvedett Tolna vármegyében. A két győzelemig tartó viaskodásban így az életben maradás volt a tét. Ehhez képest nem kezdett jól a hazai gárda, Asztalos István ellenben hamar a hátára vette övéit, bár mindkét oldalon sok volt a hiba az első tíz percben, így a vendég alakulat került kedvezőbb helyzetbe. A második felvonás derekán aztán átbillent a mérleg nyelve, sőt a nagyszünetben már tizenkét pontos előnnyel a szabolcsi egyesület vezetett. A fordulást követően még próbált visszazárkózni a Bonyhád, egy ízben hat pontra is megközelítette ellenfelét, ám ennél közelebb már nem jutott, így végül magabiztos sikerrel egalizált a NYÍKSE.

Bonyhádon folytatják

A harmadik mérkőzést csütörtökön rendezik Bonyhádon, a folytatásban a két győzelemig tartó küzdelem győztese a kilencedik-tizedik helyért játszhat a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiával, míg a vesztes a kiesés elkerülésért száll csatába a KTE Duna Aszfalt U23-as csapatával szemben. 

Kosárlabda: NB I./B, alsóházi rájátszás
NYÍKSE-Szegfű Bútor–Bonyhád  70-53 (9-13, 23-7, 15-14, 23-19)
Nyíregyháza, Nyíregyházi Szakképzési Centrum, v.: Gaál (Domán, Józsa). 
Nyíregyháza: Gáspár 6, Asztalos 19, Cvijin 3, Végső 11/9, Vida 6. Csere: Tisza 6, Földesi 6/3, Kurucz 7/3, Skorcov 6. Vezetőedző: Brane Savic.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában