Kosárlabda, NYÍKSE-Szegfű Bútor

2023.04.04. 11:26

Idegenben is győzött a NYÍKSE

A Sopron után a Pénzügyőrt is két vállra fektette a NYÍKSE-Szegfű Bútor.

A NYÍKSE-Szegfű Bútor csapata

Fotó: Klub

Idegenben, a Pénzügyőr otthonában játszotta utolsó alapszakaszbeli mérkőzését az NB I./B zöld csoportjában a NYÍKSE-Szegfű Bútor csapata. Sajnos sérülések és betegségek nehezítették a keret dolgát, így az alapcsapatból mindössze kilenc játékost tudtak nevezni a meccsre, rajtuk kívül az ifjúsági játékosok közül ketten utazhattak el Budapestre.

Végső kiemelkedőt nyújtott

Jobban is kezdtek a hazaiak, ám aztán Végső Bálint beindította a triplagyárat, a találkozó során nyolc kísérletéből hatszor is betalált, s végül huszonkilenc pontjával a meccs legeredményesebb játékosa lett. A második negyed nem sikerült túl jól a szabolcsi egylet számára, rengeteg egyéni hibát vétettek, miközben az ellenfél egy 14-0-s rohanást vezetett, mindezek ellenére, még időben eszmélt Savic Brane csapata, így a nagyszünetben „csak” három pont volt a vendéglátó előnye.

A harmadik játékrészben az új amerikai légiós, Joseph Prophet is megvillant, stabilitást adva a csapatnak és rendre jól bontva meg a védelmet, ezzel dobóhelyzeteket teremtve a társai számára, nem mellékesen pótolva a hiányzó fizikalitást. Ennek eredményeképpen előbb kiegyenlített, majd közel húsz pontra növelte a NYÍKSE az előnyét, amelyből ugyan az összecsapás végére egy kissé leadott, de ez így is magabiztos győzelmet jelentett.

Nincs veszve semmi

A nyíregyházi csapat 6-16-s mérleggel az alapszakasz utolsó helyén végzett, ám ez még nem jelent semmit, hiszen az alsóházi rájátszás első párosításában a Bonyháddal találkozik, a két győzelemig tartó viaskodás győztese pedig a kilencedik-tizedik helyért folytathatja, míg a vesztes a kiesés elkerülésért küzdhet. 

Kosárlabda, NB I./B zöld csoport
Pénzügyőr SE–NYÍKSE-Szegfű Bútor 67–78 (15–25, 19–6, 13–26, 20–21)
Pénzügyőr: Szentirmai 24/6, Kerkai 13/3, Dr. Szekeres 8/6, Nemes 4, Szálas 2. Csere: Horváth 7/3, Nyikos -, Kovács 4, Koflanovics -, Széphelyi 2, Hajnal 3/3. Vezetőedző: Fülöp Gergő.
 NYÍKSE: Földesi 11/9, Gáspár 3, Prophet 10, Asztalos 17, Végső 29/18. Csere: Kurucz 5/3, Tisza -, Verba 3, Irinyi -. Vezetőedző: Savic Brane.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában