Kosárlabda, NyíKSE-Szegfű-Bútor

2023.05.08. 14:09

Életben maradtak a remények

Fontos győzelmet aratott az NB I./B zöld csoportjában a NyíKSE.

Verba Szabolcs (12) kiválóan szállt be a padról

Fotó: MKOSZ

Utolsó hazai mérkőzését játszotta szombaton a NyíKSE-Szegfű Bútor az NB I./B zöld csoportjának alsóházi rájátszásának 11-12. helyéért zajló párharcában. A két győzelemig tartó szériában a Kecskemét U23-as csapata előnnyel érkezett Nyíregyházára, így hazai szempontból csakis a győzelem volt elfogadható.

Remekül kezdték a meccset

Szerencsére ezúttal koncentráltabban kezdett a NyíKSE, az első játékrészben fej-fej mellett haladtak a felek, bár túl sok pont nem esett. A második felvonásban a fiatal Verba Szabolcs szállt be jól a padról, ez pedig lökést adott a hazai csapatnak, így nyolc pontos előnnyel mehettek pihenőre. A nagyszünetet követően nem sokat változott a játék képe, őrizte előnyét a vendéglátó, bár a kecskeméti fiatalok közelebb tudtak lopózni. A záró játékrészben is tartotta magát a nyírségi gárda, így fontos győzelmet aratott a NyíKSE-Szegfű-Bútor, ezzel életben tartva  a párharcot.

Folytatódik  párharc

– Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez – nyilatkozta a találkozó után Savic Brane vezetőedző. – A végeredmény pozitív volt, de egy ilyen fiatal gárda ellen a folytatásban jobban kell teljesítenünk. A mindent eldöntő összecsapást szerdán Kecskeméten rendezik. 

Kosárlabda: NB I./B
NyíKSE-Szegfű Bútor–KTE-Duna Aszfalt U23 63–55 (15–13, 20–14, 12–16, 16–12)
Nyíregyháza, Bánki, v.: Domán (Drenyovszki, Fülöp).
NyíKSE: Gáspár 16/3, Tisza 9, Asztalos 10, Végső 5, Skorcov 5. Csere: Verba 9/6, Kurucz 2, Földesi 2, Cvijin –, Vida 5/3. Vezetőedző: Savic Brane.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában