Osztályozó

2023.06.02. 09:46

Az NB III.-ért harcol a Kállósemjén

A Nyír-Wetland vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság első helyezettje idegenben kezdi meg az osztályozós párharcot.

A semjéniek nem sokáig ünnepelhették a bajnoki címet, a héten már az osztályozóra kellett készülniük

Fotó: Pusztai Sándor

Vármegyénk első osztályú bajnokságának mindenkori első helyezettjének az utóbbi években nem termett babér az osztályozón. A Sényő 2018-ban játék nélkül feljutott az NB III.-ba, a következő két idény bajnoka, a Nagyecsed és a Nagyhalász maradt a vármegyei élvonalban, majd a Tarpa és a Nyíregyháza II. elveszítette a párharcát. Ezen a rossz sorozaton próbál javítani a Kállósemjén.

A semjéniek nagy izgalmak után, de összességében magabiztos teljesítménnyel végeztek első helyen a Nyír-Wetland csoportban. Az osztályozón a Budapest-bajnokság második helyezettje, a REAC lesz a mieink ellenfele. A feljutás két meccsen dől el, ha a második mérkőzés végén a párharc állása döntetlen, akkor 2x15 perces hosszabbítás, majd szükség esetén tizenegyesek döntenek. A párharc első összecsapását vasárnap rendezik Budapesten, a visszavágónak Kállósemjén ad otthont június 11-én.

– Feltérképeztük az ellenfelet, hál’ istennek, jártas vagyok a futballvilágban, vannak ismerősök, akikkel felvettem a kapcsolatot és sok információt adtak nekem az ellenfelünkről – mondta el lapunknak Ovszijenko Vologyimir, a Kállósemjén játékos-edzője. – Teljes gőzzel készülünk, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle. Két meccsben kell gondolkodnunk, ez picit másabb stratégiát igényel, mint egy bajnoki mérkőzés, de állunk elébe a feladatnak! Büszkék vagyunk arra, hogy a kállósemjéni csapat osztályozón vehet részt. Az eddigiekhez hasonlóan, maximálisan megbízom a játékosaimban, bízom a sikeres végkimenetelben!

A semjéni csapat tele van rutinos játékosokkal, akik ennél is nagyobb csatákat éltek már meg korábban. A naiv újságíró gondolná, hogy ők biztosan nem izgulnak ilyen helyzetben – a kapus gyorsan megcáfolta ezt.

– Idén negyvenöt éves leszek, de amikor kimegyek a pályára, még mindig van bennem egy egészséges drukk – reagált a felvetésre Ovszijenko. – Ha ez eltűnik, az annak a jele, hogy abba kell hagyni a futballt, amíg viszont megvan, addig csinálni kell! Szerintem a többiekben is hasonló érzések vannak. Maximálisan odatesszük magunkat, hogy elérjük a célunkat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában