Kerékpársport

2023.06.23. 13:05

Bronzérmet szerzett az ob-n

Kiválóan szerepelt Hrenkó Norbert a Debrecen környékén megrendezett bajnokságon.

Hrenkó Norbert remek időt tekert.

Fotó: Vigh Attila

Ahogyan tavaly, úgy idén is a Debrecen közeli Bocskaikert mellett kialakított tizenkilenc kilométeres körpályán versengtek az időfutam országos bajnokság résztvevői. A gyakorlatilag végig sík, és egy visszafordítót leszámítva teljesen egyenes penzumon mindössze a rekkenő hőség hátráltatta a résztvevőket. Az U23-as és felnőtt férfiak már két kört, azaz harmincnyolc kilométert abszolváltak. Itt a huszonhárom éven aluliaknál Szijártó Zétény (UC Monaco) nyert 47 perc 40 másodperces időeredménnyel, az elsősorban a pályakerékpáros szakágból ismert Drijver Bertold (Epronex-Hungary Cycling Team) lett a második, Hrenkó Norbert (So.L.me-Olmo) pedig a harmadik, így a 2021-ben ugyanebben a számban és kategóriában kiharcolt második helyezése mellé most egy bronzérmet szerzett a nyíregyházi kerékpáros.

Bízott a jó eredményben

– Nagyon meleg volt, de a teljesen sík útvonal mondhatni feküdt nekem, így előzetesen is bíztam egy jó eredményben – nyilatkozta lapunknak a versenyt követően az Olaszországban légióskodó Norbert. – Zéti remek időt tekert és Drijver Bertold is erősnek bizonyult, de én sem lehetek teljesen elégedetlen, hiszen sikerült dobogóra állnom. Túl sok idő nincs azonban a pihenésre, hiszen vasárnap következik a mezőnyverseny Pannonhalmán. 

Női elitben rajthoz állt a csengeri illetékességű Szabó Zsófia is (Carbonbike Giordana by Gen Z), aki a hatodik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában