Strandröplabda

2023.06.28. 13:47

Ismét strandröplabda a belvárosban

A szervezők 200 m3 homokot helyeztek el a Kossuth tér, a Római Katolikus Templom és a szökőkút találkozásánál.

Fotó: Sipeki Péter

Három év után ismét a strandröplabdáé a főszerep Nyíregyházán. Csütörtökön kezdődik és vasárnap zárul a IX. Hübner Beach Volleyball in the city Nyíregyháza strandröplabda torna, amelyet a megyeszékhely belvárosában rendeznek. A Magyarországon egyedülálló amatőr sportverseny 2012 óta rendezi meg, melynek célja, hogy a lakosság körében népszerűsítsék a röplabdát. A négy nap alatt, több mint 150 mérkőzést játszik a közel 50 nevezett csapat. Az amatőr versenyre évek óta az ország valamennyi pontjáról érkeznek amatőr játékos kedvű fiatalok, hiszen nevezési díj nincs, ellenben hatszázezer forint az összedíjazás. Az első helyezett csapat 300.000 Ft-ot, a második 200.000Ft-ot, a harmadik helyezett 100.000Ft-ot kap.

 – Akik ismerik a céget azok tudják, hogy az első strandröplabda fesztivál 2012-es kezdése óta nagyot nőtt a cégünk. Ez természetesen számunkra fontos, de szeretnénk, hogy a városlakók is érezzék azt a fajta szociális támogatást amit nyújtunk – fogalmazott a szerdai sajtótájékoztatón Ingo Heerdt a Hübner-H Kft. ügyvezető igazgatója.
A négynapos esemény nemcsak a versenyről szól, hanem esténként különböző gálamérkőzésekkel színesítik a programot a szervezők. Így például Nyíregyháza Polgármesteri Hivatalának csapata a szervező, Hübner-H csapatával méri össze tudását a június 29-i megnyitót követően, majd este a városi fenntartású intézmények barátságos mérkőzései következnek. A péntek reggel kezdődő Beach Volleyball in the City amatőr strandröplabda verseny első napját követően, késő délután, a megye felkért sportcsapatai „küzdenek” meg egymással, így eshet meg, hogy például a teniszesek strandröplabdáznak a kosarasokkal. Izgalmasnak és mindenképpen szórakoztatónak ígérkeznek az esti gálamérkőzések valamennyi napon. Szombaton tovább folytatódik a verseny, majd a város és a megye nagyobb multinacionális vállalatai játszanak a Hübner-H’ Champions keretén belül. A vasárnapot egyrészt a családoknak szentelik a szervezők, hiszen először rendezik meg a családok számára meghirdetett strandröplabda versenyt. A napot pedig egy igazi profi gálamérkőzéssel zárják a szervezők, amelyen a magyar és román válogatott röplabdások játszanak majd egymás ellen.
A nyíregyházi lakosok és a verseny alatt a városba érkező turisták körében igen népszerű az esemény, hiszen a szervezők igazi beach hangulatot varázsolnak nyár közepén a város központjába. A jó hangulatról kedvelt és ismert helyi DJ-k gondoskodnak. 
- Szórakoznak azok akik játszanak, és szórakoznak azok is akik nézik. Mindenkit arra buzdítok, hogy látogasson ki csütörtöktől vasárnapig az eseményre, mert ez a nyár legvidámabb sportrendezvénye - mondta Molnár Árpád, a szervező Prestito Kft. ügyvezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában