Labdarúgás, vármegyei I. osztály, Kemecse

2023.06.09. 11:07

Kiváló ősz, gyengébb tavasz - így jellemezhető a Kemecse idénye

Keserű szájízzel zárta a szezont a csapat, amely így is elérte a céljait.

Ádám Dénes (sárgában) 20 gólig jutott az idény során.

Fotó: Gazdag Mihály

Sorozatban öt győzelemmel kezdte a 2022-2023-as Nyír-Wetland vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság őszi szezonját a Kemecse, amely többek meglepetésére sokáig a tabella első helyén vitézkedett. A bajnoki címre ácsingózó gárdák ellen azonban nem sikerült nyernie, de még így is az előkelő harmadik helyen telelt.

Az ősz meglepetéscsapata

– A szezon legelején azt tűztük ki magunk elé célként, hogy végig stabilak maradjunk és ezzel az első hat hely valamelyikén végezzünk – mondta el lapunk megkeresésére Resán Attila egyesületi elnök. 

A tavasz viszont egy egészen más forgatókönyvet hozott, így habár végül elérte a csapat a célját, mégsem lehet teljesen elégedett.

– Az őszi idényben mutatott teljesítmény alapján egy kissé keserű a szánk íze – folytatta értékelését a szakember. – Az igazat megvallva, ennek a nagyon jó ősznek a hozománya ez a hatodik hely, mivel sajnos a tavasz nem sikerült valami jól. Fájó volt, hogy szinte minden a kiesés elől menekülő csapattól kikaptunk, a tabella utolsó harmadában helyet foglaló gárdák közül mindössze a Nyírmeggyest sikerült legyőznünk. Ennek a rossz szériának abban látom az okát, hogy egyrészt végigsöpört rajtunk egy sérüléshullám, másrészt pedig az ellenfeleink kiismertek minket.  

Április 15. és május 6. között sorrendben a Balkány, az Ibrány, a Vásárosnamény és a Mándok is kétvállra fektette a Kemecsét, ráadásul az első három találkozón még csak gólt sem sikerült lőnie. 

– A riválisaink beálltak ellenünk védekezni, így nem tudtuk érvényesíteni a taktikánkat – tért ki az okokra Attila. – Úgy is fogalmazhatok, hogy megtanultak ellenünk focizni, így másodjára már senkit sem tudtunk meglepni, felkészültek a játékunkból. Ezt az ominózus három meccset, melyeken még csak gólt sem tudtunk lőni, úgy vesztettük el, hogy a mezőnyben domináltunk, jobb futballt játszottunk, ám ezt a fölényt nem tudtuk gólra váltani. Ezeknél mindössze egy fiaskó volt fájóbb, mégpedig a Tarpa elleni, amikor idegenben 8–2-re maradtunk alul.   

Ami a folytatást illeti, szeretne a klub megragadni a vármegyei első osztály élmezőnyében, amire minden esélye meg is lehet.

A nagybetűs csapat filozófiája

– Összességében keserű a szánk íze, de mégsem éltük meg csalódásként ezt az idényt, mivel az előzetesen kitűzött céljainkat megvalósítottuk. A továbbiakban is arra törekszünk, hogy meghatározó tagjai maradjunk az első osztályú pontvadászatnak. Nincsenek bajnoki álmaink, s habár minden évben megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni magunkból, számunkra mégis az a legfontosabb, hogy minden körülmény között nagybetűs csapat maradjunk – zárta értékelését az elnök.

Kemecsei mutatók
Végeredmény
6. hely 28 13 3 12 55-57 42
Hazai pályán
7. hely 14 8 3 3 29-20 27
Idegenben
9. hely 14 5 0 9 26-37 15
Házi góllövőlista: 20 gólos: Ádám Dénes. 10 gólos: Csáki Péter. 7 gólos: Sándor Dávid. 4 gólos: Boda Balázs, Majoros Ádám. 3 gólos: Hadházi Dávid, Hokk Balázs, Törő Dominik. 2 gólos: Phrakonkham Ádám. 1 gólos: Balogh Gábor, Szűcs Ferenc. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában