Nyíregyháza

2023.06.20. 12:39

Óriásit szólt idén is az Élménypróba!

Fotó: Gazdag Mihaly

Több mint ezren voltak kíváncsiak a VII. Decathlon élménypróba és Családi napra, melyet az erdei tornapályán tartottak a szervezők múlt vasárnap. A rendezvényre élményelemekkel települt ki az Atlétikai Világbajnokság szervező csapata, a Demecseri Fúvószenekar pedig több órán keresztül gondoskodott a jó hangulatról. A Régió Játék Gyermekszigeten folyamatos kreatív gyermekfoglalkozások zajlottak. A vármegyei indulók mellett Kolozsvárról is érkeztek élménypróbázók. A győri futók pedig a fődíjjal a Jó Kiss Hely pihentető ajándékával gazdagabban térhettek haza. Az iskolák versenye idén nagyon kiélezett volt: A Kazinczy Ferenc Általános iskola nyert, is de csak pár fővel maradt le az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola, akik vigaszdíjban részesültek.

Pokrovenszki Gergely főszervező kiemelte: a Magyar Honvédség harmincöt katonája is megmérettette magát Nyíregyháza egyik legnagyobb sporteseményén. A versenyen könnyített menetfelszerelésben huszonegy lövész, nyolc felderítő, két egészségügyi katona és két katonasportoló teljesítette a távot. Kertész József őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 5. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője szerint is elengedhetetlen a nagyobb látogatottságú rendezvényeken bemutatni a sport és a honvédelem célkitűzéseit.

A következő különleges éjszakai futásra Tokajban kerül sor július 21-én, amelyen szintén jelen lesznek a Magyar Honvédség katonái is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában