Autósport, Kiss Norbert

2023.06.13. 09:24

Tökéletes hétvégét zárt Kiss Norbert

Négy futamból négyet nyert meg a Slovakiaringen a Révész Racing versenyzője.

Százszázalékos teljesítményt nyújtott.

Fotó: Bóta Márti

Az első futamon rajt-cél győzelmet aratott, a másodikon pedig a nyolcadik helyről startolva nyert a címvédő és négyszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője a gyorsasági kamion Eb Slovakiaringen zajló, idei második versenyhétvégéjének szombati napján.

Az eső sem állíthatta meg

Az első verseny eredetileg 13.30-ra kiírt rajtját a heves esőzés miatt fél órával elhalasztották, ráadásul sárga zászlós figyelmeztetés alatt tették meg az első kört. Kissnek így nem kellett küzdenie a rajt után a riválisokkal, mert az első körben nem lehetett előzni. A harmincnyolc éves versenyző a folytatásban magabiztosan száguldott az élen és végül több mint húsz másodperces előnnyel intették le elsőként a nyolcadik kör végén. 
A szombati második futamon a fordított rajtrács szabályának megfelelően a nyolcadik helyről startolt Kiss, aki rövidesen már ötödik volt, majd a megérkező esőzés közepette feljött harmadiknak. A verseny hajrájában a címvédő már az élen száguldó Hahnt tudta támadni, és a német rivális hibáját kihasználva a vezetést is átvette két körrel a leintés előtt. A futam végül dupla sárgazászlós figyelmeztetés alatt ért véget, így Kiss ismét diadalmaskodott.

Összetettben is az élre állt

A szombatihoz hasonlóan a vasárnapi időmérő edzésen is a leggyorsabb volt, így a nap első, a hétvége harmadik futamát a pole pozícióból kezdhette meg. A rajtot az első körben történt ütközés, valamint a sóderágyban ragadt egyik versenykamion mentése miatt megismételték, de Kiss a második startnál is megtartotta a vezetést, és magabiztosan nyerte a viadalt. A fordított rajtrácsos negyedik rajtban szép előzésekkel, a mezőny többi tagjánál látványosan nagyobb tempót diktálva féltávnál már átvette a vezetést. A leintésig semmi nem veszélyeztette a magyar versenyző sikerét, aki így százszázalékos hétvégét teljesített a Slovakiaringen: a pénteki két szabadedzést, valamint a szombati és a vasárnapi időmérőt, illetve mind a négy futamot megnyerte. Ugyanilyen teljesítményt legutóbb 2015-ben, Ausztriában nyújtott Kiss, aki a maximálisan megszerezhető 60 pontot gyűjtötte be, és ezzel az összetettben is az élre állt. Az Eb-pontversenyt két forduló után 96 ponttal vezeti a nyíregyházi Révész Racing pilótája, mögötte a hatszoros Európa-bajnok Jochen Hahn a második 81 ponttal, a háromszoros Eb-győztes spanyol Antonio Albacete pedig a harmadik 79-cel.

A kamion Eb idei szezonja június utolsó hétvégéjén a lengyel Poznanban folytatódik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában