Autósport

2023.06.27. 11:10

Tovább nőtt a címvédő Kiss előnye

A Révész Racing versenyzője a kamion Eb idei harmadik állomásán is remekelt.

Kiss Norbert 30 pont előnnyel vezeti a sorozatot.

Fotó: Meder István

Az összetett pontversenyt vezető, címvédő és négyszeres Európa-bajnok Kiss Norbert a gyorsasági kamion Eb poznani fordulójának pénteki szabadedzésein és a szombat délelőtti időmérő edzésén is tarolt, így az első versenyt a pole pozícióból kezdhette. Kiss nem is hibázott, s győzelemre váltotta az első rajtkockát. 

– Jól sikerült a rajt, már az első kanyarban kicsit megléptem, és mivel mögöttem a többiek csatáztak, így lemaradtak. Nagyon fontos győzelmet arattunk, az első siker a mieink itt Lengyelországban – mondta a leintés után Kiss Norbert.

A szombati második futamon Kissnek a fordított rajtrács szabályának megfelelően a nyolcadik pozícióból kellett startolnia, és az első kanyarokban előtte zajló küzdelem, valamint a koccanások miatt először visszaesett kilencediknek, aztán viszont megkezdte a felzárkózást. A leintésig három riválisát sikerült megelőznie a magyar kiválóságnak, aki az utolsó két körben az első négy helyen száguldókat is utolérte, előzni viszont már nem tudott.

Másnapra is jutott egy siker

Kiss vasárnap is magabiztosan nyerte a délelőtti időmérő edzést, így a hétvége harmadik futamán a pole pozícióból startolhatott. Ugyan a rajtot egy baleset miatt megismételték, Kiss Norbert így is jelentős fölénnyel diadalmaskodott.

– Az első rajtnál mögöttem hárman mentek egymás mellett, és a baleset miatt piros zászlóval megállították a futamot. A második startnál egyedül voltam az első sorban, és sikerült jól eljönnöm, majd a jó tempónak köszönhetően kicsit meglépnem – mondta a leintés után Norbert.

A délutáni második viadalt a szabályoknak megfelelően a nyolcadik pozícióból kezdte, de már az első körökben több helyet javított, majd végül harmadikként ért célba.

Kiss Norbert három forduló után 150 ponttal áll az összetett élén. A gyorsasági kamion Eb három hét múlva folytatódik a németországi Nürburgringen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában