Amerikai foci

2023.07.07. 11:04

Bajnoki döntőért harcol a Levelek Spartans

A Spártaiak a szezonnyitón idegenben győzték le következő ellenfelüket.

A fehér mezes levelekiek egyszer már legyőzték a dabasiakat

Közel egy hónap pihenő után ismét pályára lép a Levelek Spartans a Divízió I-es amerikaifutball-bajnokságban. Ezen a hétvégén már a döntőbe jutás a tét.
Nagyon sokat küzdöttek ezért a spártaiak, akik az alapszakaszt veretlenül zárták. Rengeteg nehézséggel kellett megküzdeniük, amiken a csapatot irányító Szépe József szerint sikerült felülkerekedniük, ezt felhasználva mérkőzésről mérkőzésre motiváltabban léptek pályára a játékosok.

– Nagy nehézséget jelentett az edzőpálya kérdése, aminek megváltoztatására szezon közben kényszerültünk, de említhetem a sok sérülést, amik már a felkészülés során nehezítették a munkát és sajnos az egész alapszakaszban végig is kísérték az utunkat – idézi a klub beharangozó cikke a csapatvezetőt. – A csapat ezen nehézségek ellenére kiválóan teljesített és számomra öröm volt látni azt, hogy a társaság egysége, fegyelmezettsége és kitartása megbonthatatlan volt. Erre az erőre mindig tudtunk támaszkodni a nehéz pillanatokban, mindig megmaradt az összetartás és csak a saját dolgunkra koncentráltunk. Szerintem ez az, ami igazán kivételessé teszi a csapatunkat, a jó eredmények alapját ez az összetartás jelentette eddig.

Szépe József reméli, hogy az elődöntőben ezt a mentalitást viszontláthatja. A legjobb négy között az ellenfél a Dabas Sparks lesz, amellyel idén már a keleti csoportban találkoztak a spártaiak. Azon az idegenbeli találkozón 40–26-ra győzött a Levelek. A 26 kapott pont ellenére a szabolcsiak védelme remekül működött, hiszen a találkozó elején több labdaszerzéssel és kulcsfontosságú szereléssel tudta megállítani a Szikrák támadásait. Makkai Patrik azon az összecsapáson remekelt, és szeretne most is mindent megtenni azért, hogy a Spartans története során először döntőt játszhasson.

– Mivel még nem játszottam itthon ilyen tétmeccset, szeretném magamból kihozni a maximumot és mindent megtenni a döntőbe jutásért. Sokan játszanak fel a HFL-be a Sparks-ból, egyénileg sokan fejlődtek, amit a védelem meg is mutatott a Saints ellen. Izgalmas mérkőzésre számítok, amin a dabasiak revansot akarnak venni rajtunk az alapszakasz miatt. Oda kell tennünk magunkat – mondta a Spartans linebackere.

– Ez a harmadik évünk a bajnokságban és az ideivel együtt három év alatt már második alkalommal játszunk a döntőbe jutásért – tette hozzá Szépe József. – Ez önmagában is szép teljesítmény, de a célunk továbbra is változatlan a szezon kezdete óta: meg akarjuk nyerni a bajnokságot! Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy ezt elérjük!

A Levelek Spartans–Dabas Sparks elődöntő július 9-én, vasárnap 15 órától lesz a Leveleki Sportpályán. A találkozóra a belépés ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában