Röplabda

2023.07.29. 14:28

Csehországban folytatták a felkészülést

Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott ezúttal a csehekkel találkozott.

Lászlop Alexandra (18) és Tóth Fruzsina (2).

Fotó: Fatum-Nyíregyháza

Alessandro Chiappini együttese a telki edzőközpontban, valamint külföldi edzőmérkőzésekkel hangol az Eb-re. A felkészülést fizikai felmérésekkel kezdték a játékosok, aztán kondicionáló tréning, majd labdás foglalkozás következett, amelyen elsősorban a technikai elemek gyakorlásán volt a legfőbb hangsúly.

Szlovákia ellen kezdtek

– Mindenki kipihenten jött vissza a szünetről, s a cél természetesen az, hogy a lehető legjobban teljesítsen a válogatott a kontinensviadalon, ebben az esetben pedig még az is realitás lehet, hogy a legnehezebb csoportból továbbjussunk – mondta még a felkészülés kezdetén a Fatum-Nyíregyháza liberója, Tóth Fruzsina. 

Sajnos Papp Orsolya a szemműtétje miatt, míg Szedmák Réka kisebb sérülése okán maradt távol a csapattól, így center posztra érkezett új ember, mégpedig egy újabb nyíregyházi játékos, Lászlop Alexandra személyében. A szakmai stábban a korábbi válogatott feladó, játékosként és edzőként is magyar bajnok Mészáros Péter is segíti a munkát.

Az edzőmérkőzések sora három Szlovákia elleni összecsapással kezdődött. Az első meccset 3:1-re északi szomszédunk nyerte – a nemzeti csapat Lászlop Alexandra személyében újoncot avatott: a Fatum kiválósága ráadásul egyből a kezdőhatosban kapott helyet –, majd a folytatásban következett egy négyszettes vereség, mint ahogyan a nem hivatalos utolsó találkozó is így ért véget. A mieink számára azonban továbbra is elsősorban a kísérletezésről szóltak ezek a mérkőzések.

Csehországban folytatták

A felkészülés július 27-28-án két Csehország elleni összecsapással folytatódott, melyeknek Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb sportvárosa, Tabor adott otthont. Az első találkozó nyitó játékrészében remekül játszott a magyar csapat, ám a szoros csatában elveszített második játszma rányomta bélyegét a folytatásra, így 3:1-re győzött a vendéglátó. A válogatottak a két szövetségi kapitány megállapodása alapján egy ráadás szettet is játszottak, amelyet Csehország nyert 25-21-re. 

Másnap a simán elveszített első felvonást követően két, végletekig kiélezett szettet játszottak a csapatok, ám mindkét alkalommal a házigazdák bizonyultak higgadtabbnak. A válogatott a következő hetekben még a hollandokkal és az azeriekkel is összecsap.

Az augusztus 15-én kezdődő kontinenstorna szeptember 3-ig tart Belgiumban, a társrendezők Olaszország, Németország és Észtország. A magyar válogatott a világbajnok szerbek mellett a belgákkal, a lengyelekkel, a szlovénokkal és az ukránokkal van azonos csoportban, amelyből négy csapat jut a nyolcaddöntőbe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában