Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2023.07.20. 10:59

Döntetlennel zárta felkészülését a Kisvárda

Egy vereség és két győzelem mellett egy döntetlen is felkerült az eredménylistára.

Lucas (11) büntetőből szerzett vezetést.

Fotó: kisvardafc.hu

Utolsó ausztriai felkészülési mérkőzésére ki kellett mozdulnia a Kisvárda Master Good csapatának, hiszen a találkozót a tengerszint felett 860 méterre található Mönichkirchenben, az izraeli Maccabi Petah Tikva „bázisán” rendezték. A környezet lenyűgöző volt, szinte harapni lehetett a levegőt.

Hamar vezetést szerzett a Várda

Az izraeli élvonalba visszajutott ellenféllel szemben a felkészülési időszakban elővezetett jó szokásának megfelelően ezúttal is jól kezdte a mérkőzést a Várda, már ha persze leszámítjuk, hogy a Maccabi találta el először a kaput, pontosabban a lécet. Aztán jött a Jasmin Mesanovic által kiharcolt büntető, amit Lucas váltott gólra. A folytatásban is támadásban maradt a rétközi egylet, jöhettek volna az újabb gólok, de Branimir Cipetic fejesét kipiszkálta a léc alól a kapus, Dominik Kovacicét a kapu torkából vágták ki, a többiek pedig nem találtak célt.

Milos Kruscsics vezetőedző a 60. percig hagyta fenn a kezdőt, tervét némileg keresztülhúzta, hogy Ötvös Bencét a második félidő elején kisebb sérülés miatt le kellett cserélnie. Az újonnan érkezők közül Milos Szpaszicsnak és Mario Ilievszkinek is volt helyzete, de azok kimaradtak, az izraeliek pedig egy időre átvették az irányítást, és a hajrában egyenlítettek. A végjátékban az ellenfél tizenhatosán belül pattogott a labda, de a csapat honlapjának beszámolója szerint újabb gól már nem született, így döntetlennel zárult a mérkőzés.

– Őszintén szólva, észlelve a pálya minőségét és az időjárási körülményeket, valamint figyelembe véve, hogy a hosszú edzőtáborozás utolsó napjához és mérkőzéséhez érkeztünk, elégedett vagyok, elsősorban azzal, hogy mindenki egészségesen fejezte be a mérkőzést – értékelt Milos Kruscsics vezetőedző. – Az egyetlen kérdés, hogy milyen állapotban lesz Ötvös Bence, bízom benne, hogy valóban nem komoly a sérülése, ami miatt le kellett cserélni a tervezettnél valamivel hamarabb. A pálya nagyon lassú és száraz volt, ami ebben az állapotában sérülésveszélyes, az ellenfél nagyon agresszívnek bizonyult, ezek figyelembevételével elégedett vagyok a mérkőzésen látottakkal.

A ZTE elleni nyitányra hangolnak

– Az utolsó napra már mindenki nagyon fáradt volt, benne volt a fejekben, hogy másnap utazunk haza. Elvégeztük az erre a meccsre tervezett munkát, az eredmény pedig nem fő szempont ilyenkor. Ami pedig az edzőtábort illeti, kellően sok mérkőzést játszottunk, remek ellenfelekkel találtuk szemben magunkat. Sok mindennel szembesültünk, tudjuk, min kell még dolgoznunk. A legfontosabb, hogy mindenki egészséges maradt, bízom benne, hogy Ötvössel sincs probléma. Pénteken már otthon edzünk, aztán a játékosok szabad hétvégét kapnak, hogy feltöltődjenek a jövő hétre, amikor már bajnoki ritmusban a zalaegerszegi nyitányra fókuszálunk – zárta mondandóját a szerb tréner. 

Labdarúgás: felkészülési mérkőzés
Maccabi Petah Tikva–Kisvárda Master Good 1–1 (0–1)
Mönichkirchen (Ausztria).
Kisvárda: Petkovics – D. Kovacic, Jovicic, Széles, Cipetic, Lucas, Ötvös (Körmendi, 52.), Vida K., Czékus, Mesanovic, Camaj. A 61. perctől: Petkovics – R. Stefan, Lippai T., Cipetic, Navrátil, Szőr, Körmendi, Alic, Szpaszics, Ilievszki, Makowski. Vezetőedző: Milos Kruscsics. 
Gól: Ben Sahar (84.), illetve Lucas (11-esből, 13.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában