Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2023.07.28. 13:27

Egy merőben új korszak nyitánya

A ZTE otthonában kezdi a bajnoki idényt a Kisvárda Master Good.

Visszafogottabb célokkal vág neki az élvonal küzdelmeinek a Kisvárda.

Fotó: kisvardafc.hu

Révész Attila sportigazgató már júniusban lenyilatkozta, hogy egy új időszak veszi kezdetét Kisvárdán, amelyben már nem a nemzetközi kupaszereplés elérése, hanem a biztos bennmaradás kiharcolása lesz a cél. Mint arra emlékezhetünk, a 2021-2022-es idényben ezüstérmes rétközi egylet a tavalyi pontvadászatot a tabella hatodik helyén abszolválta.

Komoly változások a keretben

A változás jelei pedig már a nyári átigazolási politikán is érezhetőek voltak, hiszen olyan korábban alapembernek számító légiósok távoztak mint a bolgár Janisz Karabeljov, az ukrán Anton Kravcsenko, a brazil Matheus Leoni, vagy a magyar-ukrán Hej Viktort. Helyükre viszont többségében olyan magyarok érkeztek, akiknek minimális az élvonalbeli rutinjuk, mint például Czékus Ádám (Békéscsaba), Kovács Marcell (Soroksár) vagy éppen Lippai Tibor (Kazincbarcika). 

A Kisvárda Master Good csapatát továbbra is a tavalyi idény közben érkező szerb Milos Kruscsics irányítja. Pozitívum, hogy a felkészülés remekül sikerült, bár a DVSC-től és a török Galatasaraytól kikapott a gárda, a szlovák Kassát, a ciprusi Larnacát, valamint a BL-ben érdekelt Topolyát ellenben legyőzte. A Várda három idegenbeli meccsel kezdi az idényt, mivel az Európa-konferencialiga-selejtezőjében érdekelt Zalaegerszeg kérte az első forduló pályaválasztói jogának felcserélését. A Zalaegerszeg után Kecskemétre, majd az MTK-hoz látogat az együttes.

Készen állnak a rajtra

– Hat hetet készültünk, miközben számos barátságos találkozót vívtunk meg. Az első bajnoki mindig nagyon fontos, egyfajta nyomást helyez ránk, mivel ez az első tétmeccs – mondta a csapat vezetőedzője, Milos Kruscsics. –  A felkészülési összecsapások a keret számos pozitívumát kihozták, azt mondhatom, hogy végig jó futballt játszottunk. Motiváltan készülünk, de nem lesz ez egy könnyű mérkőzés. Nehéz a sorsolásunk, hiszen rögtön három meccs vár ránk idegenben, a Zalaegerszeg kérte ugyanis a pályaválasztói jog felcserélését, mi pedig partnerek voltunk ebben. Az öltözőn belül remek a hangulat, készen állunk a rajtra.

Negyedszer kezdenek idegenben

A csapat a hatodik első osztályú idényének vág neki, negyedszer kezdve meg idegenben a menetelést. A Kisvárda előnyére válhat, hogy a Zalaegerszeg csütörtökön pályára lépett az Európa-konferencia liga-selejtezőjében, ahol egy 91. percben kapott góllal maradt alul a horvát Eszék otthonában. Közhely, de nagy szüksége lenne a gárdának a jó rajtra, ehhez pedig pontot vagy pontokat kellene elcsenni a ZTE otthonából.

Nyári játékosmozgás

Érkezők: Branimir Cipetic (bosnyák-horvát, Lokomotiva Zagreb – Horvátország), Czékus Ádám (Békéscsaba), Kovács Marcell (Soroksár SC), Lippai Tibor (Kazincbarcika).
Kölcsönbe érkezők: Balogh Norbert (DAC 1904 – Szlovákia, legutóbb kölcsönben: Vasas FC), Körmendi Kevin (Puskás Akadémia).
Távozók: Hej Viktor (ukrán-magyar, MTK Budapest, szabadon igazolhatóként), Janisz Karabelov (bolgár, Botev Plovdiv – Bulgária, szabadon igazolhatóként), Anton Kravcsenko (ukrán, szabadon igazolható), Nagy Mihály (szabadon igazolható), Matheus Izidorio Leoni (brazil-olasz, Kecskeméti TE, szabadon igazolhatóként), Artem Odincov (ukrán, Diósgyőri VTK), Milos Vranjanin (szerb, FK Radnik Szurdulica – Szerbia, szabadon igazolhatóként).
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Hindrich Ottó (román-magyar, CFR – Románia).   

Labdarúgás: NB I., 1. forduló
Zalaegerszeg–Kisvárda Master Good, Zalaegerszeg, ZTE Aréna, vasárnap 20.
További mérkőzések: péntek: MTK–Paks (20.), szombat: DVTK–Puskás Akadémia (18.), Újpest–Fehérvár (20.15), hétfő: DVSC–Mezőkövesd (20.), Ferencváros–Kecskemét (09.27).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában