Tenisz, Fucsovics Márton

2023.07.27. 12:04

Fucsovics Márton már a legjobb nyolc között

Fucsovics Márton tovább menetel.

Fotó: AFP

Mielőtt áttenné a székhelyét a tengerentúlra, a Wimbledon óta először versenyző Fucsovics Márton első kiemeltként vágott neki a spanyolországi Segoviában zajló kemény pályás challenger tenisztornának. Mint arra emlékezhetünk, a legelőkelőbben (56.) rangsorolt magyar férfi teniszező a harmadik fordulóban búcsúzott Wimbledonban, miután négy szettben kikapott  a korábbi világelső orosz Danyiil Medvegyevtől.

Érvényesült a papírforma

Segovia tökéletes helyszínt kínál a ranglista pontok gyűjtögetésére, ennek megfelelően pedig a nyíregyházi sportoló eddig a papírformának megfelelően menetel, kezdésként magabiztosan, két játszmában (6:3, 6:2) győzte le Michael Geertset – a 256. helyen álló belga sportoló  ellen alig szűk másfél órányi játék után jutott tovább.

A legjobb nyolc közé kerülésért a kolumbiai Nicolas Meija volt az ellenfél. A magyar játékos a jó kezdés után elrontotta a második szett elejét, így riválisa, a világranglista 269. pozíciójában rangsorolt dél-amerikai egyenlített. Ellenben a harmadik felvonásban Fucsovics új erőre kapott, keveset hibázott, így végül 2 óra 5 perc alatt továbbjutott. A következő körben, immáron az elődöntőbe jutásért, a francia Terence Atmane (234.) vár rá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában