Autósport, Kiss Norbert

2023.07.19. 12:40

Megint varázsolt a pályán Kiss Norbert

Három győzelem mellett egy második hely is jutott a Révész Racing pilótájának.

A Révész Racing csapata.

Fotó: Révész Racing.

A harmincnyolc éves versenyző az idén már megszokott módon magabiztosan szerezte meg az első rajtkockát a Nürburgringen az első nap időmérő edzésen, így folytatta sorozatát, ebben az évben ugyanis változatlanul ő nyerte az összes kvalifikációt.

Remekül kezdődött a hétvége

A tizenkét körös futam startja után a második pozícióból kezdő Sascha Lenz szorongatta meg Kisst, kettejük csatája kanyarokon keresztül zajlott, aztán a harmadik helyen száguldó Jamie Anderson féktávot rontott és oldalról nekicsúszott Lenz kamionjának. A magyar Eb-címvédő ennek ellenére az élen maradt, Lenz viszont több pozíciót visszaesett, másodiknak a hatszoros Eb-győztes Jochen Hahn jött fel. A folytatásban Kiss Norbert utolérhetetlennek bizonyult, végül csaknem nyolc másodperces előnnyel nyert Hahn előtt, harmadikként pedig a háromszoros Európa-bajnok spanyol Antonio Albacete zárt. 

A Révész Racing versenyzője a fordított rajtrács szabályának értelmében a második viadalt a nyolcadik pozícióból kellett kezdenie. Kiss az esős körülmények között lebonyolított futamon látványosan gyorsabb volt riválisainál, sorra előzte meg az előtte haladókat, sőt, a második-harmadik helyért csatázókat egyszerre hagyta le, s bár volt egy tíz másodperces időbüntetése a sebességhatár átlépése miatt, így is csaknem négy másodperces előnnyel diadalmaskodott. 

Akárcsak pénteken, úgy szombaton is megnyerte Norbi az időmérő edzést, így a pole pozícióból kezdhette meg a harmadik versenyt. A magyar kiválóságnak ezúttal sem volt igazi riválisa a Nürburgringen, magabiztosan győzött.

A fordított rajtrács szabályának értelmében vasárnap délután a nyolcadik pozícióból kellett startolnia. Körről körre jött előre, az utolsó két körben pedig már a győzelemért harcolhatott, de végül nem sikerült megelőznie Hahnt, mindezek ellenére eredményes hétvégét zárt, így a szezon felénél, négy forduló után 209 ponttal vezet az Eb-pontversenyben, a második Hahnnak 155 pontja van, a harmadik Sascha Lenznek pedig 144.

Tovább növelte az előnyét

– A három győzelem és az egy második hely ötvenkilenc pontot ért a hétvégén, ezzel tovább növeltük az összetettbeli előnyünket – mondta Kiss Norbert a Révész Racing közösségi média oldalain. – Természetesen ezúttal is köszönet illeti meg a csapatot, akik remek munkát végeztek. Ráadásul az International Truck Master Germany díjat is én nyertem, ami a hétvége legeredményesebb pilótáját illeti meg. 

A kamion Eb augusztus végén, a csehországi Mostban folytatódik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában