Röplabda

2023.07.31. 12:15

Nyolc Eb-újonc a keretben

A szövetségi kapitány szűkítette az Eb-re utazó létszámot.

Lászlop Alexandra és Tóth Fruzsina.

Fotó: Jani Martin

A női röplabda-válogatottunk olasz szövetségi kapitánya, Alessandro Chiappini kijelölte Eb-keretét. A 14 fős névsorban a játékosok több mint felének, nyolc röplabdázónak még nincs Eb-tapasztalata.

Török és Tóth, mint rangidősök

A keret többi tagja közül a bajnok Vasast erősítő Török Katának és a csapatkapitány Tóth Fruzsinának a negyedik, Németh Anettnek és Nacsa-Pekárik Eszternek a harmadik kontinenstornája lesz az idei, míg Vezsenyi Adrienn és Kiss Gréta 2021 után másodszor tagja az utazó csapatnak.

A válogatottban három légiós szerepel, a többiek Magyarországon játszanak, a legtöbb játékost, négyet a Swietelsky-Békéscsaba adja.

A magyarok a genti A-csoportban a házigazda belgák ellen, augusztus 17-én mutatkoznak be a kontinenstornán, majd sorrendben az ukránokkal, a lengyelekkel, a szlovénekkel és a világbajnok szerbekkel találkoznak. A hatcsapatos csoportból az első négy jut be a nyolcaddöntőbe, a kontinenstorna szeptember 3-ig tart Belgiumban, a társrendezők: Olaszország, Németország és Észtország.

Röplabda: az Eb-re utazó keret, program
A magyar női röplabda-válogatott Európa-bajnoki kerete
Centerek: Kump Alíz (Swietelsky-Békéscsaba), Lászlop Alexandra (Fatum-Nyíregyháza), Nacsa-Pekárik Eszter (Szent Benedek RA), Pintér Andrea (Swietelsky-Békéscsaba).
Feladók: Berkó Liliána (MTK Budapest), Boskó Ágnes (Újpesti TE).
Feladóátlók: Németh Anett (Pinerolo – Olaszország), Petőváry Panni (ASP Thetisz Bulasz – Görögország), Vezsenyi Adrienn (MÁV Előre SC).
Liberók: Kertész Petra (Swietelsky-Békéscsaba), Tóth Fruzsina (Fatum-Nyíregyháza).
Ütők: Glemboczki Zóra (Swietelsky-Békéscsaba), Kiss Gréta (SC Potsdam – Németország), Török Kata (Vasas Óbuda).

A magyar válogatott Eb-programja (Gent, Belgium)
Augusztus 17.: Magyarország–Belgium, 20.00 óra, augusztus 19.: Ukrajna–Magyarország, 17.00,  augusztus 20.: Magyarország–Lengyelország, 20.00, augusztus 22.: Szlovénia–Magyarország, 17.00, augusztus 23.: Magyarország–Szerbia, 20.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában