Röplabda, Európa-bajnokság

2023.08.21. 10:56

A lengyelektől is kikapott a magyar női röplabda-válogatott

Tóth Fruzsináék alaposan megnehezítették a világbajnoki negyeddöntős dolgát.

Bravúros magyar szettgyőzelem a lengyelek ellen.

Fotó: Hunvolley

A magyarokra az Eb eddigi legnehezebb feladata várt, ugyanis a lengyelek amellett, hogy tavaly hetedikek lettek a világbajnokságon, idén dobogóra állhattak a Nemzetek Ligájában, így előzetesen a szakemberek a legjobb négy közé jutásra is esélyesnek tartják őket. A rivális eddigi mindkét meccsét játszmaveszteség nélkül nyerte, ezzel szemben a magyaroknak a belgák és az ukránok ellen sem jött össze a bravúr.

Nyíregyháziak a kezdőben

Alessandro Chiappini szövetségi kapitány kezdőcsapatát ezúttal Kiss Gréta, Boskó Ágnes, Nacsa-Pekárik Eszter, Németh Anett, Lászlop Alexandra és Glemboczki Zóra alkotta, míg a liberók közül a Lászlóphoz hasonlóan nyíregyházi Tóth Fruzsina kezdett. A találkozó elején a magyarok a korábbi meccseikhez képest láthatóan felszabadultabban játszottak, és Nacsa-Pekárik jó megoldásaival tartották a lépést a riválissal. A kezdeti magyar lendületet a lengyelek egy hatpontos sorozattal törték meg, de Lászlop, Kiss és Németh pontjaival a hajrá előtt újra csak két egység volt a magyar hátrány. Ennél közelebb ugyanakkor nem tudtak zárkózni, így szoros küzdelemben kerültek hátrányba.

A második etap elején több hiba csúszott a magyarok játékába. A lengyelek eközben ellenállhatatlanul röplabdáztak, így könnyen megduplázták a fórjukat.

A harmadik felvonásra sort cseréltek a lengyelek, ettől úgy tűnt, új erőre kapnak a magyarok, a korábbinál többet hibázó ellenféllel szemben. Némethék keze pedig  ezúttal a hajrában sem remegett meg, így bravúrral szépítettek.

A negyedik szettben azonban újra pontosabban röplabdáztak a lengyelek, a magyarok viszont jó ideig ezúttal sem kerültek tetemes hátrányba. A hajrára aztán „kinyílt az olló” a csapatok között, de Kissék így is eddigi legjobb teljesítményüket nyújtották a tornán, alaposan megnehezítve az ellenfelük dolgát.

A hétfői szünnap után kedden Szlovéniával, másnap pedig a szerb válogatottal találkozik a magyar válogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában