vébé

2023.08.22. 13:12

Csodát láthattak az apáczais diákok

A Légy te a sulihős, Láss csodát!  program legjobbjai ott lehettek a budapesti atlétikai világbajnokság nyitónapján.

Egy kis pihenő a gyönyörű Nemzetei Atlétikai Központ előtti gyepen

Fotó: apáczai

Minden bizonnyal örökre szóló élményben volt része szombaton mindazoknak, akik ott voltak a helyszínen a budapesti atlétikai világbajnokság nyitónapján. Köztük volt a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és AMI tizennyolc diákja, valamint három pedagógusa köztük Andó Károly intézményvezető és két szülő.  Az igazgató neve ismerős az atlétika berkeiben, hiszen egykoron remek távol és hármasugró volt. Az iskola is bekapcsolódott a Légy te a sulihős, Láss csodát!  programba, amelyet a világbajnokságra írtak ki és a jutalom huszonhárom világbajnoki belépő volt. A résztvevő sulikban programokat kellett szervezni, az Apáczaiban hét héten át tartott a Sulihős elnevezéssel bíró program.

Miként azt Andó Károly elmondta, ez idő alatt áprilisban és májusban azt atlétikai különböző számait gyakorolhatták a nebulók. Az iskola által összeállított programot minden osztály és minden gyerek elvégezte, a hét hét után a testnevelők választották ki azokat, akik bekerültek az úgynevezett utazó keretbe.

A srácok és a kisérők szombaton ebéd után indultak Nyíregyházáról. A suli alapítványa és támogatók jóvoltából lehettek részesei egy feledhetetlen programnak. Ott voltak Nemzeti Atlétikai Központban a megnyitón három döntőt láthattak a helyszínen és egy világrekordnak is részesei lehettek ráadásul a nyíregyháziak közül a diszkoszvető Szikszai Róbertnek is szurkolhattak.

- Látva a gyerekeket, minden bizonnyal hatalmas élményben volt részük, aminek nagyon örülünk. A szülői visszajelzések alapján is igen sikeres volt program és persze leginkább a világbajnokság nyitónapja. Valóban csodát láthattunk és ennek részesei is lehettünk - vélekedett Andó Károly.

Járási Boti hamarosan hetedikes lesz, és elsősorban a röplabda áll hozzá legközelebb, ám minden sportágat szeret, így az atlétikát is.

- Nagyon klassz volt minden, örülök annak, hogy én is ott lehettem. A stadion gyönyörű, igaz magasan ültünk, de mindent jól láthattunk élőben és a kivetítőn is. Mindenkinek szurkoltunk, tapsoltunk és kiabáltunk. Nekem legjobban a férfi súlylökés tetszett, a győztes amerikai majdnem világcsúccsal nyert. Nagyon jó, hogy ott lehettem egy ilyen nagy versenyen - foglalta össze élményeit Boti. 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában