drift

2023.08.18. 07:16

Ifjú titánok és nagy visszatérők

Őrületes száguldást kínál a Matador Trackwood, a drift lengyel sztárjai is füstölik majd a gumikat.

A pilóták nem fogják kímélni a gumikat

Fotó: drifting.hu

 Már csak néhány nap és eljön az idei nagy drift durranás. A RabócsiRing jövő pénteken és szombaton ad otthont a Matador Trackwodnak, amelyen a versenyek történetében először mérik össze tudásukat a kontinens legjobbjai és a lengyel Drift Oen sorozatában szereplőkkel. A lengyeleknél a drift olyan nívós és népszerű, mint a salakmotor, így a szakmában jegyzett kiválóságok füstölik majd a gumit a máriapócsi katlanban. A pálya adottságai miatt igazán élvezetesek a driftversenyeknek, főként a villanyfényes száguldások. A jövő hetei versenyen várhatóan több mint hetvenen indulnak. A péntek az edzéseké és a kvalifikációs köröké lesz, utóbbiakon már párban indulnak majd a pilóták. Szombaton délelőtt egy edzés után már indulhat is a pro és masters kategória izgalmas sorozat, ami a villanyfényes finálékkal fog véget érni.

Esélyesekből van bőven, a pillanatnyi napi forma fog majd dönteni. Két éve Piskolty Kevin végzett az élen, a magyar pilóta pénteken délelőtt tíztől dedikál a Monster Energy sátra alatt. Tavaly a kétszeres Trackwood-győztes Piskolty Kevinnek nem sikerült a triplázás, meg kellett elégednie a harmadik hellyel, miután legyőzte Bogdan Padurariut. A döntők döntőjét a csupán tizenhét esztendős krakkói Eryk Goczal nyerte, aki mindenkinek feladta a leckét, utolsóként a második helyen záró Alex Golovnyának.

Az ifjú titánok mellett lesznek nagy visszatérők, így a 2013-ban élen végző lengyel Mateusz Wlodarczyk és a 2019-es győztes Marcin Banowic. KM

 

Matador Trackwood

Augusztus 25., péntek

9–11:30: Edzés Pro kategória

11:30–14: Edzés Masters kategória

14:10–15: Versenyzői eligazítás

15:10–21:30: TOP 32 pro és masters kvalifikáció

Augusztus 26., szombat

8–9:30: TOP 32 pro edzés

9:30–11: TOP 32 masters edzés

11:10–11:50: Versenyzői eligazítás

12–16: TOP 32 pro-csaták

16: Masters felvonulás

16-21:30: TOP 32 masters-csaták

21:30: Díjátadó

 

Címkék#drift

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában