Kosárlabda

2023.08.03. 12:53

Nyíregyházi résztvevőkkel készül a kerekesszékes kosárválogatott

Boda Ferenc (első sor, középen) is a válogatott tagja

Forrás: Hunbasket

Boda Ferenc, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub játékosa is tagja a magyar kerekesszékes kosárlabda-válogatottnak, amely július utolsó hétvégéjén kezdte el a közvetlen felkészülést a szeptemberi, Szarajevóban rendezendő C-csoportos Európa-bajnokságra. Tompa Mihály, a Nyíregyházi KK másik válogatott kerettag játékosa betegség miatt kénytelen volt lemondani a válogatottságot. A nemzeti csapatot idén nyártól új edzőpáros irányítja, a pécsi Mogyorósi András munkáját a Nyíregyházi KK edzője, Máthé Csaba másodedzőként segíti.

A válogatott az Eb-ig három összetartáson vesz részt, az elsőt július végén Kecskeméten tartották. Az edzőtáborban heten vettek részt, elsősorban erőnléti és taktikai elemek gyakorlása szerepelt a programban. A gárda találkozott a Sztojan Ivkovics vezette felnőtt férfi kosárlabda-válogatottal, amely szintén Kecskeméten készül az olimpiai előselejtezőre, s a két gárda együtt nézte meg az Izland–Izrael felkészülési mérkőzést.

A C-csoportos kerekesszékes Európa-bajnokságon a magyarokkal együtt nyolc nemzeti válogatott vesz részt, három újonc is van, az örmények, a dánok és a finnek. A szakmai vezetéstől az az elvárás, hogy a csapat lehetőség szerint szoros mérkőzéseket játsszon valamennyi gárdával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában