Extreme Trail

2023.08.16. 15:25

Profik is, kezdők is megküzdhetnek az akadályokkal

Kicsiktől a nagyokig bárki teljesítheti az akadály- és terepfutó versenyt.

Lesznek könnyebb és nehezebb akadályok is az idei versenyen.

Fotó: Pusztai Sándor-archív

Erő, állóképesség, ügyesség. Az akadály- és terepfutó versenyek teljesítéséhez nem árt, ha megvannak ezek a képességek, ám az „extrém” szótól nem kell megijednie senkinek, ugyanis az Extreme Trail Hungary Sportegyesület mindenkire gondolt a szeptember 9-10-én rendezendő versenyével.

– Ha valamibe belekezdünk, azt komolyan gondoljuk és hosszú távra tervezünk. Köszönöm a szervezőknek, hogy már ötödször rendezik meg a versenyt – mondta az esemény sajtótájékoztatóján dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármester. – Ez a sportesemény is több száz embert megmozgat, a nevezők hatvan százaléka nyíregyházi, mások többek között Dunántúlról, Szlovákiából és Romániából érkeznek. A program különleges, külön tetszik, hogy minden generációt megmozgat, hiszen lesz elit-, normál- és gyermekfutam is.

A versenynek az Aquarius Élmény-és Parkfürdő ad otthont, aminek adottságait kihasználják a szervezők, a csúszda is része a pályának.

Vitkai Elemér
Fotó: Gazdag Mihaly

– Szombaton rendezzük a terep-akadályfutást 5 és 10 kilométeren – ismertette a programot Vitkai Elemér, az egyesület elnöke. – A gyerekek külön futamban próbálhatják ki magukat. Az elit kategóriában világversenyeken résztvevő és érmes sportolók méretik meg magukat, őket nehezebb pályával várjuk. A normál futamban bárki részt vehet. Nagy élmény végigmenni az akadálypályán, ilyen versenyt nem minden nap lehet futni a városunkban. Örülök, hogy öt éve elindult a program, köszönjük a polgármesternek és az Aquarius Élmény-és Parkfürdőnek a lehetőséget!

A vasárnap az erdei futásé, itt ugyancsak öt és tíz kilométert teljesíthetnek a résztvevők. A programra az Extreme Trail Hungary Sportegyesület honlapján lehet nevezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában