Röplabda, Európa-bajnokság

2023.08.24. 10:04

Szettet nyertek a szerbek ellen

A magyar női röplabda-válogatott kikapott a világbajnok szerb csapattól.

Az első játszmában meglepte ellenfelét a magyar csapat.

Fotó: Hunvolley

A magyarokra utolsó csoportmeccsükön az a szerb válogatott várt, amely az elmúlt két világbajnokságon aranyérmet nyert.
Az már a keddi, szlovénok elleni vereséggel biztossá vált, hogy Tóth Fruzsináék nem juthatnak tovább a csoportból, így a magyarok még a korábbinál is kevesebb teherrel léphettek pályára a világ egyik legjobbja ellen.

Jól kezdtek a magyarok

A magyarok az első periódusban bátran és jól játszottak, így a játékrész közepéig némi meglepetésre vezettek, és 18-13-nál a rivális olasz szövetségi kapitányának, Giovanni Guidettinek már másodszor kellett időt kérnie. A hajrában ugyan mínusz háromra visszazárkózott az ellenfél, de Németh és Török vezérletével a magyarok végig vezetve előnybe kerültek.

A második szettre összeszedte magát az Eb egyik favoritja és hamar ötpontos előnyt épített ki. A magyarok ekkor nem bírtak Tijana Boskoviccsal, a szerbek legnagyobb sztárja egymás után szerezte a pontokat csapatának, amely a hajrára fordulva tízzel is vezetett, és simán egalizált.

A harmadik felvonás egy ideig az előzőnél szorosabban alakult, a magyarok Németh vezérletével igyekeztek tartani a lépést ellenfelükkel. A szett közepétől azonban a szerbek - akik két, eredetileg téves bírói ítéletnél is kezüket feltéve jelezték, beleértek a magyarok támadásába - a csak ebben a játszmában kilencpontos Boskovics vezetésével újra nagy különbséggel nyertek, és így összesítésben már vezettek.

A negyedik játszmában Alessandro Chiappini tanítványai az elején sok technikai hibát vétettek ugyan, de továbbra is lelkesen, veszítenivaló nélkül játszottak. Mindez azonban csak arra volt elég, hogy megnehezítsék a nagynevű rivális dolgát, és tisztes vereséggel zárják a kontinenstornát. 

Röplabda: Európa-bajnokság, A csoport, 5. forduló
Szerbia-Magyarország 3-1 (-21, 12, 14, 15)
Gent, 150 néző, v.: Cinatl (cseh), Akdemir (török).
Magyarország: Glemboczki 6, Nacsa-Pekárik 8, Németh A. 18, Török 10, Lászlop 1, Boskó 1. Csere: Tóth F., Kertész (liberók), Kiss G., Petőváry 3, Berkó, Pintér 3. Szövetségi kapitány: Alessandro Chiappini.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában