Kosárlabda

2023.09.04. 15:35

Háromnapos programsorozattal emlékeznek meg Sitku Ernőről

A férfi kosárlabda NB I./B Piros-csoportjának rajtjára hangoló Hübner Nyíregyháza BS felkészülése javában tart, az előszezon talán legfontosabb állomása pedig a héten rendezendő Sitku Ernő-emléktorna.

A Blue Sharks játékoskeretéből többen jelen voltak a sajtótájékoztatón

Fotó: Dodó Ferenc

– Csütörtökön, pénteken és szombaton különböző programokkal emlékezünk Sitku Ernőre – mondta a klub hétfői sajtótájékoztatóján Mohácsi Máté ügyvezető. – Csütörtökön az Értékes Esték elnevezésű programsorozat keretében Ernő fia, Sitku Márton és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Báder Márton részvételével egy beszélgetéssel egybekötött megemlékezésnek ad otthont a Continental Aréna küzdőtere. Ernő pályafutásának legszebb mozzanatait és személyes élményeket felelevenítve szeretnénk megemlékezni róla.

– Ez a program vezeti fel a kétnapos tornát, melyen idén is csak A csoportos csapatokkal vesszük fel a versenyt – folytatta a sportvezető. – Függetlenül attól, hogy a Hübner Nyíregyháza Blue Sharks az adott évben milyen osztályban szerepel, nekünk nívós tornát kell Nyíregyházára hoznunk. Nem feltétlen az eredmény a legfontosabb a felkészülés ezen szakaszában, hanem az, hogy méltó módon megemlékezzünk. A DEAC és a Honvéd gárdája már állandó résztvevőnek számít, mellettük a Kecskemét fogadta el a meghívásunkat.

A torna a DEAC és a Kecskemét összecsapásával kezdődik pénteken 16 órakor, a Blue Sharks 18.30-kor mutatkozik be a Honvéd ellen. Az első nap mérkőzéseinek vesztesei szombaton a harmadik helyért, a győztesek az első helyért szállnak harcba. A korábban ismert időpontokhoz képest változás, hogy a bronzmeccs 13.30-kor, a döntő 16 órakor kezdődik.

– Bő egy hónapja készülünk együtt, nagyon jó impulzusok értek a játékoskerettel kapcsolatban – vette át a szót a csapat vezetőedzője, Horváth Ákos. – A hátteret tekintve minden rendelkezésünkre áll, amire szüksége lehet a csapatnak, A csoportos színvonalú körülmények között dolgozhatunk. A munka ahhoz hasonlít, mint amikor megkérnek, hogy főzz egy jó ebédet, odaadják az összes hozzávalót és megkapod még a titkos fűszert is, ami esetünkben Merim Mehmedovic. Igyekszünk kifőzni a legjobbat, amit tudunk! Szokták mondani, hogy „teher alatt nő a pálma”, emiatt erős ellenfelekkel találkozunk a felkészülés során. Ha ehhez a keménységhez és sebességhez hozzászokunk, akkor a tétmeccseken jól fogjuk venni az akadályokat. Az emléktornával kapcsolatban nekem is az volt a gondolatom, hogy három első osztályú csapattal nem tudunk mellényúlni.

Fotó: Qutya

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában