Kosárlabda

2023.09.26. 09:38

Nagy sikert értek el a nyíregyházi kosarasok

A közelmúltban Budapesten rendezték meg a serdülő kosárlabda-bajnokság selejtezőjét. A Nyíregyházi Sportcentrum csapata egy győzelemmel és két vereséggel bekerült a főtábla alsóházába.

A Nyíregyházi Sportcentrum csapata

Forrás: egyesület

A mérkőzéseket Demeter Ádám, a nyíregyháziak edzője értékelte az egyesület honlapjának.

– Három, nagyon hasznos mérkőzést játszottunk a selejtezőben. Előzetesen nem tudtuk egyik ellenfélről sem, hogy milyen játékerőt képviselnek, az viszont biztos volt, hogy minden csapatnak nagy lesz a fizikai fölénye velünk szemben, ugyanis az ellenfeleknél maximum egy-két 2011-es születésű játékos volt a keretben, mindenki más másodéves u14-es, azaz 2010-es születésű. Ehhez képest a mi csapatunkban összesen négy 2010-es születésű játékos van, mindenki más egy évvel fiatalabb. Ez óriási fizikai hátrányt jelent a többi csapathoz képest. Egy győzelemmel és két vereséggel sikerült kiharcolnunk a főtáblára kerülést. Ami ennél is fontosabb, hogy kisebb szakaszoktól eltekintve végig tudatos, jó játékkal sikerült ezt elérnünk. Külön kiemelendő, hogy a 2011-es kulcsjátékosok közül minden meccsen betalált valaki a triplavonalon túlról, ami ebben a korosztályban nem igazán jellemző. Nagy dicséret jár a játékosoknak a hétvégi teljesítményért, mert majdhogynem u13-as csapatként főtáblára jutni szép teljesítmény.

Eredmények:
Nyíregyházi Sportcentrum/A – PVSK NKA/A 84–61
Nyíregyházi Sportcentrum/A – Kiss Lenke KA/A 61–93
Budapesti Honvéd/A – Nyíregyházi Sportcentrum/A 138–62

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában