Labdarúgás, Kisvárda Master Good

2023.10.24. 12:52

A szerencsével nem álltak hadilábon

Szon.hu

Jasmin Mesanovic (27) idén már nem léphet pályára

Fotó: Kovács Péter

Mint arról beszámoltunk, a Kisvárda Master Good idénybeli első hazai mérkőzésén, alsóházi „rangadón” legyőzte a Mezőkövesdet (2–1). Ezzel a két gárda helyet cserélt a tabellán, Mátyus János együttese a tizenegyedik, míg a vendégek az utolsó helyről várják a folytatást. 
A hazaiak úgy nyertek, hogy az égiek is velük voltak, hiszen a találkozó elején a dél-borsodiak kétszer is kapufáig jutottak, majd a balszerencsék után melléjük pártolt a szerencse, hiszen öngóllal jutottak vezetéshez. Az egyenlítés is különleges körülmények között született meg: úgy festett, hogy Beriashvili magabiztosan kifejel egy beadást, de a videózás a vesztét okozta, mivel kiderült, hogy kézzel arcon vágta Mesanovicot. A játékvezető pedig a felvételek tanulmányozását követően jogosan büntetőt ítélt, majd Balogh Norbertet hagyták magára és újra mehettek a kezdőkörbe a vendégek. Az eredmény a második félidőben már nem változott, így a Kisvárda megnyerte jubileumi, 175. élvonalbeli mérkőzését.
– A Mezőkövesd eleinte fölénk nőtt, de utána olyan hozzáállást mutattunk, amely arra enged következtetni, hogy szép őszünk lehet. A második félidőben számos lehetőségünk volt, akkor akkor a vendégcsapatnak már támadnia kellett, többször is kinyílt a védelme, és bár két hasonló erejű csapat játszott, összességében talán jobbak voltunk egy góllal – értékelte a találkozót Mátyus János, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. 
A mérkőzést eldöntő találatot szerző Balogh Norbert, így fogalmazott a lefújást követően.
– Nagyon nehéz időszakon vagyok túl, és bízom benne, hogy ezzel rátérek a helyes útra. Sok mindent tudnék most mondani, de minden nagyképűség nélkül csak annyit tennék hozzá, engem nem könnyű elnyomni. A héten sokat gyakoroltuk a fejeseket, velem külön is foglalkozott a szakmai stáb, a gólom előtt Ötvös Bence lövőcsel utáni beadására kellett érkeznem, és persze, hogy fejjel szereztem gólt. Bízom benne, hogy ezzel megindulunk felfelé.
A csapathoz kapcsolódó hír, hogy a találkozón Jasmin Mesanovic súlyos vállsérülést szenvedett meccsen. A légiósnak egy ütközés miatt elszakadtak a szalagjai a jobb vállában. Mesanovicot már megműtötték, a teljes felépülése pedig nyolc hétig tarthat. A pilisi kupamérkőzésen (5–0) bokatörést szenvedett Milos Szpaszics után ő a második támadó, akinek rövid időn belül a műtőasztalra kellett feküdnie, és 2023-ban már egyikük sem léphet pályára.
A Kisvárda Master Good vasárnap a Paks vendégeként folytatja bajnoki szereplését, majd jövő szerdán Dunaföldváron játszik kupa mérkőzést, aztán következik a kilenc meccses hazai bajnoki sorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában