Tenisz

2023.10.08. 14:10

Fucsovics nem jutott nyolcaddöntőbe

Sanghaji tenisztorna - Fucsovics nem jutott nyolcaddöntőbe.

Szon.hu

Fucsovics Márton vereséget szenvedett a harmadik fordulóban, így nem jutott nyolcaddöntőbe a 8,8 millió dollár (3,3 milliárd forint) összdíjazású keménypályás sanghaji férfi tenisztornán - olvasható az MTI-n.

A világranglistán 57. magyar játékos a 16 közé kerülésért vívott vasárnapi találkozón 2 óra 23 perces ütközetben, három szettben maradt alul az ATP-rangsorban 21. Francisco Cerundolóval szemben. A 20. helyen kiemelt argentin az első játszmában Fucsovics 4:2-es vezetésénél elvesztette szervagémjét, aztán 6:3-mal került hátrányba, de a másodikban 6:4-gyel egyenlített úgy, hogy ő egyszer, magyar ellenfele kétszer nem tudta hozni adogatójátékát. A harmadik szakaszban is hasonló volt a forgatókönyv, de ebben később, 5:6-os állásnál vesztette el második szervagémját Fucsovics, aki korábban a kazah Gyenyisz Jevszejev, majd a kanadai Felix Auger-Aliassime ellen nyert a kínai viadalon.

Eredmény:

3. forduló (a 16 közé jutásért):
Francisco Cerundolo (argentin, 20.) - Fucsovics Márton 3:6, 6:4, 7:5

korábban:
Marozsán Fábián-Dusan Lajovic (szerb) 6:3, 6:3

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában