Kosárlabda, NB I./A, Hübner Nyíregyháza BS

2023.10.20. 19:06

Ismét alulmaradtak a Kék Cápák

Nagyot küzdött a Blue Sharks, de az Óbuda elvitte a győzelmet Nyíregyházáról.

Sioeli Vaiangina (fehérben) remeklése sem ért győzelmet.

Fotó: Sipeki Péter

Hazai pályán fogadta az Óbudai Kaszások csapatát a Hübner Nyíregyháza BS a férfi NB I./B Piros-csoportjának ötödik fordulójában. A találkozót mindkét gárda abban a tudatban várta, hogy eleddig mindössze egyszer sikerült győznie, ám míg a szabolcsi egylet szeptember végén nyert a Jászberény ellen – amit két fiaskó követett –, addig a vendég alakulat éppen a legutóbbi játékkörben diadalmaskodott a TF-Budapest ellenében.

Jobban kezdett az Óbuda

Sorozatban hét óbudai ponttal kezdődött a mérkőzés, amit Szobi, Tarján és az első nyíregyházi meccsét játszó Vaiangina kosarai kozmetikáztak. Az első negyedben sajnos a hazai csapat nem nagyon találta a dobásait, így ötpontos vendég előnnyel ért véget a játékrész. A második tíz perc elején még tovább nyílt az olló, a Hübner dobásai továbbra sem ültek, ellenben Tarján és Vaiangina duója nagyot küzdött a palánkok alatt, ám ez is csak ahhoz bizonyult elegendőnek, hogy tíz pont közelében maradjon a szabolcsi gárda.

A nagyszünetben rendezte a sorokat Horváth Ákos vezetőedző, minek eredményeképpen egy 11–2-es futással kezdett a vendéglátó. Láthatóan sokkal harcosabbá vált a Nyíregyháza, ennek hozományaként pedig a negyed végén már a Hübner vezetett. Az utolsó tíz percben fej-fej mellett haladtak a felek,  óbudai oldalon viszont Boros Márk tarthatatlannak bizonyult, a Kaszások pedig így kiénekelték a sajtot a Kék Cápák szájából.

Kosárlabda: férfi NB I/B, Piros-csoport, 5. forduló

Hübner Nyíregyháza BS–Óbudai Kaszások 72–77 (14–19, 11–20, 29–12, 18–26)
Continental Aréna, v.: Balogh, Domán, Dr. Nagy.
Nyíregyháza: Geiger -, Végső 7/3, Szobi 11/3, Tarján 10, Vaiangina 22. Csere: Bus 3/3, Völgyi 10, Magyari -, Nagy 9/3, Bonifert -. Vezetőedző: Horváth Ákos.
Óbuda: Boros 28/9, Supola 19/9, Varsányi 3/3, Armaghani 7, Kármán 6. Csere: Lakosa 2, Pollák 8/3, Szabó -, Horváth 4, Balázsi -. Vezetőedző: Takács Máté. Kipontozódott: Völgyi (32.), ill. Balázsi (30.), Kármán (33.), Armaghani (36.)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában