Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2023.10.03. 11:10

Legyőzték a fertőzést, újra otthon játszhat a Kisvárda

Játékra alkalmas állapotba került a kisvárdai Várkerti Stadion gyepszőnyege.

Hamarosan ismét otthon játszhat a Kisvárda.

Fotó: Tumbász Hédi

Révész Attila sportigazgató elmondta, olyan mértékű volt a fertőzés, hogy elkerülhetetlenné vált a teljes talajcsere, de a kivitelező cég vállalta, hogy 21-én a – jelenleg sereghajtó – Kisvárda fogadhatja a Mezőkövesdet. A soron következő, 9. fordulóban, pénteken a Puskás Akadémia FC vendége lesz a csapat.

A szabolcsiak nyolc meccsen vannak túl a mostani idényben, az összeset idegenben játszották. Egy győzelem és egy döntetlen mellett hatszor veszítettek. Vasárnap a Fehérvár FC otthonában kaptak ki 3–1-re, de Révész elmondása szerint ezt a találkozót már csak azért játszották idegenben, mert a fű nem volt megfelelő erősségű a Várkerti Stadionban, ezért utókezeléseket végeznek rajta.

– Bízom benne, hogy a fűnek nem lesz maradandó károsodása azon a rengeteg mérkőzésen, ami hazai pályán vár ránk – jegyezte meg. Hozzátette, hét pályájukat érintette a kékalga nevű bakteriális fertőzés, ezért mindet fel kellett újítani.

A sportigazgató szerint morálisan is megsínylette az együttes a folyamatos idegenbeli szereplést és az eredménytelenséget.

– Amit látok a csapattól, az elkeserítő. Az elmúlt néhány mérkőzésnek a pontszámok mellett a csapat egysége is kárvallottja volt. Ha az élet ezt sodorta elénk, akkor ezzel kell megbirkóznunk. Ha most kell kiesnünk, akkor méltósággal fogjuk tenni, de addig is mindent megteszünk a minél jobb szereplés érdekében – nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában