Tájfutás

2023.10.19. 13:25

Országos bajnokság Napkoron

Szon.hu

Surányi Gábor, Nagy Szabina, dr. Szabó Tünde és dr. Spinyhért Zsolt

A Denevér Barlangkutató és Szabadidősport Egyesület vasárnap és hétfőn országos bajnokságokat rendez Napkoron, erről tájékoztatták csütörtökön a sajtó képviselőit a Napkelte Panzióban. Az első napon bonyolítják az éjszakai országos bajnokságot, míg másnap az egyesületi váltóbajnokságban osztanak érmeket.
– Egyesületünk 2021-ben pályázat útján nyerte el a versenyek rendezési jogát – mondta Surányi Gábor főszervező. – A versenyek központja a napkori Kerekerdő Turisztikai Központ, itt lesz a befutó, illetve a váltón a tömegrajt és a váltóhely. A két versenyre közel hétszáz főt várunk. Most első alkalommal a gyermekeknek is rendezünk éjszakai versenyt, számukra a központ udvarán alakítjuk ki a pályát – tette még hozzá.
A versenyeket Nyíregyháza kiemelt sporteseményként támogatja, amelyen a bajnoki címek eldöntése mellett a verseny célja a sportág népszerűsítése, különösen az éjszakai versenyzés szépségeinek és nehézségeinek megmutatása.
– Nagyon fontos, hogy rendszeresen versenyeket rendezzünk különböző sportágakban, hiszen így tudjuk népszerűsíteni a mozgást, a sportos, egészséges életmódot. Külön öröm, hogy ezúttal  olyan sportágat népszerűsíthetünk, amely kicsit háttérben van, hiszen nem szerepel az olimpia programjában.  A tájékozódási futás olyan képességeket fejleszt, amelynek a mindennapi életben is hasznát veszi az ember. A gyorsaság, a tájékozódási, döntési képesség a sikeresség egyik alapja – fogalmazott a verseny fővédnöke, dr. Szabó Tünde kormánybiztos.
– Büszke vagyok, hogy az egyesület minket választott helyszínként. Gyermekoromban nagyon sokat jártam azon a területen, bízom abban, ha a versenyzők is megismerik, később visszatérnek hozzánk – mondta dr. Spinyhért Zsolt, Napkor polgármestere, a rendezvény védnöke. – A tájékozódási futás nagy kihívás, különösen az éjszakai, remélem, hogy senki nem téved el és célba érkezik – tette még hozzá.
Nyíregyháza város nevében Nagy Szabina önkormányzati képviselő elmondta, hogy nemcsak a szervezők, hanem megyeszékhelyünk is büszke lehet a résztvevők számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában