Kézilabda, Máthé Dominik

2023.11.14. 14:46

Máthé Dominik távozik a PSG-től

Jövő nyáron elhagyja a francia csapatot a nyíregyházi kézilabdázó.

Utolsó idényét tölti a PSG színeiben Máthé Dominik.

Fotó: Török Attila

A magyar férfikézilabda-válogatott jobbátlövője, Máthé Dominik tavaly nyáron igazolt a Paris SG-hez, ám a korábbi klubjában, a norvég Elverumban elszenvedett térdszalag-szakadása miatt tavaly februártól egy évig nem kézilabdázott. Máthé szerződése a szezon végén lejár, a felek pedig nem hosszabbítottak.

Veszprémben köthet ki

– Vannak érdeklődők, és bár még nincs meg, hova megyek, de hamarosan, novemberben vagy decemberben kiderül, hova fogok igazolni – mondta a közmédia kérdésére reagálva a jobbátlövő.

Máthé hozzátette, egyszer jó lenne ismét Magyarországon játszani, bár külföldön is jól érzi magát, úgyhogy nehéz döntés előtt áll.

Érdekes adalék Máthé klubváltásához, hogy a PSG az ő posztjára szerződtette a Veszprém egyiptomi jobbátlövőjét, Omar Jahját. Még az is lehet, hogy Máthé ugyanezt az utat teszi meg ezzel ellentétes irányban. Azaz ő végül Veszprémben köt ki.

A PSG-ben betöltött szerepéről azt mondta, hozzá kellett szoknia, hogy nem kap annyi labdát, mint például a válogatottban. Annak is örül, hogy fele-fele arányban játszik Kent Robin Tönnesennel, hiszen az előző szezonban mindössze 5-10 perceket töltött a pályán. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában